Βαθμολογία

Γκοτζαμανίδης: «Ο δεύτερος γύρος θα είναι δικός μας…»

Έναν περίπου μήνα πριν συμπληρώσει τα είκοσι χρόνια του ο Κατερινιώτης Νίκος Γκοτζαμανίδης (γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2001) αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Super League κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς στις 20 Δεκεμβρίου (ήττα με 5-1).

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν η πρώην ομάδα του και έπαιξε με τα χρώματα της Πειραιώτικης  ομάδας και σε διεθνή παιχνίδια με την ομάδα νέων στο αντίστοιχο πρωτάθλημα του Champions League.
Με θητεία σε όλες τις εθνικές ομάδες νέων πήρε την πρώτη γεύση από τη Super League όταν κάθισε στον πάγκο στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης (1-3) και πριν μία εβδομάδα ήταν η στιγμή να παίξει βασικός. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση υπενθυμίζουμε ότι για πρώτη φορά ως βασικοί στην ΑΕΛ αγωνίστηκαν οι: Γκοτζαμανίδης, Χαλάτσης, Κοτσιανούλης, Μπάγιτς, Νούνιτς.
«Ένα ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία πιο νωρίς  απ’ ό,τι περίμενα» μας λέει αρχικά ο Νίκος Γκοτζαμανίδης   προσθέτοντας: «Και δεν πίστευα ότι θα γινόταν απέναντι στην πρώην ομάδα μου».
Αξιολογώντας την απόδοσή του είπε: «Πιστεύω ότι στάθηκα καλά και με αξιοπρέπεια και σ’ αυτό βοήθησαν σημαντικά οι έμπειροι συμπαίκτες του όπως οι: Μιχαήλ, Μπέρτος, Γιουνές… Σίγουρα είχαμε πολλή πίεση, αλλά νομίζω αντέξαμε για περίπου μία ώρα και είδατε ότι στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ καλοί. Έπαιξα σε μια δύσκολη θέση όπως αυτή του λίμπερο και σίγουρα μπορεί να έγιναν κάποια λάθη, αλλά μόνο αν δεν αγωνιστείς δεν θα κάνεις λάθη. Το βασικό είναι ότι με εμπιστεύτηκε ο προπονητής μου ο Γιάννης Τάτσης που θεωρώ ότι ακόμη δεν έχει βάλει το στίγμα του στην ομάδα.
Ο λόγος είναι απλός… Λόγω του βεβαρυμένου προγράμματος η ομάδα πηγαίνει συνεχώς από αποθεραπεία σε αγώνα και δεν προλαβαίνει να δουλέψει όπως αυτός θέλει την ομάδα μας».
Σχετικά με την ομάδα και τους στόχους της τόνισε: «Η ομάδα στον δεύτερο γύρο θα είναι πολύ καλή και θα βελτιωθεί βαθμολογικά. Αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Πρώτα η παραμονή και μετά μπορούμε να διεκδικήσουμε και συμμετοχή στα πλέι οφ. Το πιστεύω  και το λέω…».
Ο επόμενος δικός σου στόχος;
«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η Λάρισα είναι μια εύκολη πόλη και η εγκατάστασή μου ήταν άνετη. Αυτό πραγματικά με κάνει χαρούμενο.  Σε ένα τέτοιο περιβάλλον όλα γίνονται πιο εύκολα και αυτό που θαύμασα  είναι ότι  ο κόσμος ασχολείται με την ομάδα. Θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη  του προπονητή μου ώστε να βοηθήσω και εγώ την ομάδα στην επιτυχία των στόχων της». 

Του Σωτ. Κέλλα
Πηγή: Ελευθερία