Βαθμολογία

AEK: Συμφωνία με Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι το ακλόνητο φαβορί για την επόμενη ημέρα στην ΑΕΚ. O Μάσιμο Καρέρα αποτελεί ήδη παρελθόν και οι εξελίξεις για τον κιτρινόμαυρο πάγκο θα είναι άμεσες. Ο Ισπανός φαίνεται ότι αποτελεί την έτοιμη λύση για να σωθεί η σεζόν, που στράβωσε ακόμα περισσότερο έπειτα από την γκέλα με το Βόλο στη Ριζούπολη.

Μόνο που για την ώρα δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι προθέσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη. Όλοι περιμένουν τις οριστικές αποφάσεις του για το θέμα του προπονητή. Κυριαρχεί η αίσθηση πως η ΑΕΚ θέλει να πάει σε γνώριμα μονοπάτια και να μην επενδύσει σε ένα νέο πρόσωπο. Και ο Χιμένεθ που είναι άμεσα διαθέσιμος φαντάζει ως ο πιθανότερος διάδοχος του Καρέρα.

Σε κάθε περίπτωση, το βασικό ζητούμενο είναι να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς θέλει η διοίκηση. Έναν προπονητή για να βγει η σεζόν ή έναν προπονητή τον οποίο θα στηρίξει με μεταγραφές τον Ιανουάριο και θα τον έχει και την επόμενη σεζόν.

Αυτά είναι ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα. Και την ίδια στιγμή ο κόσμος της ΑΕΚ δεν κρύβει τη δυσάρεσκεια του για την απουσία πλάνου εντός της Ένωσης καθώς η επιλογή του Χιμένεθ μοιάζει -και όχι άδικα- ως ξαναζεσταμένο φαγητό.

Εάν όμως πράγματι η Ανδαλουσιανός, που αποχώρησε τον περασμένο Ιούνιο από την Αλ Ουάχντα, επιστρέψει στην ΑΕΚ για την 4η θητεία του θα φέρει μαζί του και το δικό του επιτελείο του. Και όπως γράψαμε νωρίτερα για να μπει στο αεροπλάνο θέλει... διάρκεια και όχι συμβόλαιο 6 μηνών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία της Ένωσης με τον Χιμένεθ για 1,5 χρόνο, κι απομένει η έγκριση του Μελισσανίδη.

Στο τραπέζι πάντως έπεσε και η περίπτωση του Γκουστάβο Πογέτ, ωστόσο, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Ο Χιμένεθ έχει άλλωστε περισσότερες συμπάθειες στην Ένωση καθώς με αυτόν ο δικέφαλος πήρε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια.

Με δεδομένο πάντως ότι η επόμενη προπόνηση της ομάδας είναι για την Κυριακή και οι παίκτες βρίσκονται σε άδεια Χριστουγέννων, οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την τελική επιλογή.

onsports.gr