Βαθμολογία

«Μήπως είναι πολλοί τρεις Πόποβιτς στην ίδια ομάδα;»

Ο προπονητής της Ξάνθης, Τόνι Πόποβιτς «κατηγορείται» ότι ως πατέρας προωθεί τους γιους του σε βάρος άλλων ποδοσφαιριστών!

Ο Μπάμπης Χατζημεστής κατηγόρησε τον Τόνι Πόποβιτς ότι προωθεί τους γιους του στην ομάδα της Ξάνθης σε βάρος ντόπιων παιδιών από την πόλη και γενικά την Θράκη, προκαλώντας πολλές συζητήσεις από το βράδυ του Σαββάτου.

Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τόνι Πόποβιτς «κατηγορείται» ότι ως πατέρας προωθεί τους γιους του σε βάρος άλλων ποδοσφαιριστών. Αντίστοιχα παράπονα φαίνεται ότι είχαν υπάρξει και στην Αυστραλία, πριν έρθει στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα η πρόταση του Μπιλ Πάπας να εμφανίζεται ως σωσίβιο για τον ίδιο και τους γιους του με δεδομένη την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη ομάδα του, την Περθ Γκλόρι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στην ελληνική ομάδα, στην Αυστραλία είχε δημοσιευθεί ένα άρθρο με τίτλο «Είναι μήπως τρεις Πόποβιτς πολλοί για μια ομάδα;». Από αυτό προκύπτει η εκτίμηση του αρθρογράφου ότι ο Αυστραλοκροάτης τεχνικός μερικές φορές ενεργούσε περισσότερο ως πατέρας παρά ως προπονητής στην Περθ Γκλόρι, εκτιμώντας ότι βλέπει την Ξάνθη όχι μόνο ως ευκαιρία για τον ίδιο αλλά κυρίως για να δικτυωθούν οι δυο γιοι του στο (πιο πλούσιο) ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Το άρθρο γνώμης υπογράφεται από τον «expert» Στιούαρτ Τόμας, δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα «Roar» στις 7 Σεπτεμβρίου και αφού αρχικά αναφερόταν στο τι εστί Ξάνθη, για να γίνει αντιληπτό στο κοινό της Αυστραλίας, συνέχιζε ως εξής:

«Ο πρόεδρος της Σιντεϊ Ολίμπικ ξεκίνησε τη διαδικασία επένδυσης στον σύλλογο της Ξάνθης τον Αύγουστο και κάποια στιγμή έκανε επαφή με τον τότε προπονητή του Perth Glory, Τόνι Πόποβιτς, για να του προσφέρει μια άλλη ευκαιρία στο εξωτερικό.

Μετά από σημαντική επιτυχία στην A-League με την Western Sidney και πιο πρόσφατα αφού επέστρεψε τον Perth Glory, ο Πόποβιτς προφανώς αισθάνθηκε στην κορυφή του προπονητικού του παιχνιδιού και συμφώνησε με τον Πάπας ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για μια άλλη περιπέτεια στο εξωτερικό.

Φυσικά ο 47χρονος ξέρει πολύ καλά τους κινδύνους του να μαζέψει τα πράγματά του και να μεταβεό τόσο άμεσα στο εξωτερικό σε πρωταθλήματα και καταστάσεις όπου το άγνωστο μπορεί δυνητικά να μετατρέψει ολόκληρη τη διαδικασία σε… εφιάλτη.

Αυτό συνέβη όταν ο Πόποβιτς άφησε τους Wanderers χωρίς προπονητή λίγο πριν από την σεζόν 2017-2018 στην Α-League, εγκαταλείποντας την ομάδα την 11η ώρα για να αναλάβει θέση προπονητή στην Τουρκία με την Καραμπούκσπορ.

Ήταν μια σύντομη περιπέτεια τόσο για τον ίδιο όσο και για τον πιστό βοηθό του Ζέλικο Κάλατς. Συνολικά, έκτατσε στον πάγκο μόνο σε 11 παιχνίδια ο Πόποβιτς στην Τουρκία, πριν τα πράγματα φαινομενικα γίνουν προβληματικά σε οικονομικό επίπεδο και οι δύο Αυστραλοί κάνουν μια βιαστική υποχώρηση.

Τώρα, για δεύτερη φορά, ο Πόποβιτς φεύγει από μια ομάδα της A-League η οποία περίμενε να συνεχίσει σε αυτήν ως προπονητης στο εγγύς μέλλον, κάτι για το οποίο ασκείται ήδη κάποια κριτική. Ωστόσο, με τα όνειρα μιας επιτυχημένης καριέρας στην Ευρώπη να είναι ακόμα προφανώς ζωντανά, ο Πόποβιτς δεν μπορεί να κατηγορηθεί για την κατοχή τέτοιων φιλοδοξιών, παρά το γεγονός ότι οι οπαδοί των ομάδων της A-League που άφησε αισθάνονται λίγο προδομένοι.

Χωρίς το θάρρος να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες όταν του παρουσιάζονται, ο «Poppa», όπως είναι το παρατσούκλι του, θα παρέμενε πάντα απλώς ένας υψηλής ποιότητας προπονητής της A-League και ίσως ποτέ να μην ανακάλυπτε αν ήταν στην πραγματικότητα ικανός για πολύ περισσότερα.

Η κριτική και η αμφιβολία έχουν επίσης περιβάλει την πρόσληψη και την επιλογή των γιων του, του Κρίστιαν και του Γκάμπριελ Πόποβιτς, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Περθ. Και οι δύο είναι πολλά υποσχόμενοι νέοι παίκτες – αλλά είναι γνωστό ότι η κοινή γνώμη δεν μπορεί να μην σχολιάσει το γεγονός ότι παίζουν στην ομάδα του πατέρα τους.

Όπως έχουν βιώσει πολλοί από εμάς στην ποδοσφαιρική κοινότητα, το να είσαι προπονητής του ίδιου σου του παιδιού είναι ένα δύσκολο έργο και αυτό σχεδόν αυτόματα φέρνει κριτική από τον περίγυρο. Οι γονείς είναι συχνά επιρρεπείς να επικρίνουν τη συνεχή υποστήριξη ενός προπονητή και τις επιλογές του, πεπεισμένοι ότι ο οικογενειακός δεσμός μπορεί να θολώνει την κρίση του.

Με την είδηση ​​ότι τόσο ο Κριστιάν όσο και ο Γκάμπριελ θα πάνε μαζί με τον πατέρα τους στην Ελλάδα στην ομάδα της Ξάνθης, πολλοί αισθάνονται ότι η κατάσταση αρχίζει να φαίνεται αρκετά βολική για ολόκληρη την οικογένεια Popovic.

Τα αγόρια είναι ικανοί και εξειδικευμένοι παίκτες, αλλά και οι δύο αποχωρούν από το σύστημα της Glory για να βρουν στη συνέχεια πιο γρήγορα το δρόμο τους για την Ξάνθη, κάτι που φαίνεται πολύ βολικό για πολλούς οπαδούς του αυστραλιανού ποδοσφαίρου.

Ο αντιληπτός νεποτισμός μπορεί να χωρίσει τα αποδυτήρια όσο τίποτα άλλο, και χωρίς αμφιβολία οι υπόλοιποι παίκτες της Ξάνθης θα παρακολουθούν στενά για να δουν αν ο νέος προπονητής έχει φέρει μαζί του μερικούς νέους παίκτες υψηλής ποιότητας ή απλώς τους γιους του».

thrakisports