Βαθμολογία

Το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ

Η κίνηση, που όλοι οι φίλοι του ΝΒΑ και του μπάσκετ περίμεναν με αγωνία, έγινε. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανακοίνωσε ότι υπέγραψε τη άκρως πλουσιοπάροχη επέκταση του συμβολαίου του με τους Μπακς αντί 228,2 εκατομμυρίων δολαρίων και εγγυημένα 256 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα έξι χρόνια.
Ο Ελληνας σταρ του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη διατηρούσε το δικαίωμα ώς τις 21 Δεκεμβρίου να υπογράψει το supermax συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι Μπακς ή να περιμένει να λήξει η συμφωνία με το Μιλγουόκι και να βγει ελεύθερος στην αγορά το καλοκαίρι του 2021.
Τελικά, ο δύο φορές MVP και κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ αποφάσισε να μείνει στα «Ελάφια» και να διεκδικήσει τον τίτλο τη νέα σεζόν η οποία ξεκινά στις 22 Δεκεμβρίου, ανακοινώνοντας ο ίδιος με τον πλέον επίσημο τρόπο την παραμονή του.
«Αυτό είναι το σπίτι μου, αυτή είναι η πόλη μου. Είμαι ευλογημένος να λογίζομαι ως μέλος των Μιλγουόκι Μπακς για τα επόμενα 5 χρόνια. Ας κάνουμε αυτά τα χρόνια να μετρήσουν. Το σόου συνεχίζεται, πάμε»!
Η συμφωνία του Γιάννη με την ομάδα του Μιλγουόκι γίνεται η πιο «ακριβή» στην ιστορία του ΝΒΑ, ενώ ο σταρ των Μπακς θα παραμείνει ο πιο ακριβοπληρωμένος Ελληνας αθλητής όλων των εποχών.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ