Βαθμολογία

Εξώδικο Ολυμπιακού στην ΕΠΟ για την υπόθεση Κρίστινσον…

Από το πρωί ασχολούνται με τη μεταγραφή Κρίστινσον, από την ΑΕΛ στον Ολυμπιακό. Και ενώ το θέμα υφίσταται, είναι κάτι απολύτως τυπικό.

Η ομάδα από την οποία «βγήκε» ο Κρίστινσον, η Φραμ, έχει να λαμβάνει τροφεία, για κάθε μεταγραφή, την οποία ο Ισλανδός τερματοφύλακας κάνει. Στις διεθνείς μεταγραφές, η ενημέρωση της FIFA για τα ποσά και για όλες τις λεπτομέρειες είναι άμεση, μέσω του συστήματος TMS.

Στις εσωτερικές μεταγραφές (μεταξύ ομάδων της ίδιας χώρας) η FIFA πρέπει να ενημερωθεί από την ΕΠΟ, για τα ποσά που ισχύουν και να δοθούν τα χρήματα που προβλέπονται ως τροφεία από το συνολικό ποσό της μεταγραφής.

ΑΥΤΟ είναι που ισχύει, σχετικά με το έγγραφο που πήγε στην ΕΠΟ, από τη FIFA για την υπόθεση Κρίστινσον. Κάτι τυπικό, δηλαδή και τίποτα το ιδιαίτερο.
Στο έγγραφο που αποκαλύπτεται, αναφέρεται ρητά ότι «…θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να επιβεβαιώσετε στις υπηρεσίες μας όχι αργότερα από τις 8 Δεκεμβρίου 2020 αν ο ποδοσφαιριστής Όγκμουντουρ Κρίστινσον έχει μετεγγραφεί από το συνδεδεμένο κλαμπ σας Λάρισα στο συνδεδεμένο κλαμπ σας Ολυμπιακός και, αν ναι, πότε έγινε η συγκεκριμένη μεταγραφή και ποιες ήταν οι οικονομικές συνθήκες της συγκεκριμένης μεταγραφής».

Η ΕΠΟ έστειλε το έγγραφο στον Ολυμπιακό στις 14 Δεκεμβρίου, την ίδια μέρα που διέρρευσε αυτό στα ΜΜΕ!

Ο Ολυμπιακός δεν θα αφήσει την υπόθεση έτσι. Όπως γίνεται αντιληπτό, θα κυνηγήσει με ένδικα μέσα το θέμα, κατηγορώντας την ΕΠΟ για «σκόπιμη καθυστέρηση κοινοποίησης εγγράφου από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία»! Μάλιστα, το εξώδικο αναμένεται να κοινοποιηθεί και στη FIFA, ώστε λόγω της καθυστερημένης ενημέρωσής τους από την Ομοσπονδία, να μην τους επιβληθεί κάποιο πρόστιμο από τη FIFA…