Βαθμολογία

«Η έναρξη της SL2 το πρώτο Σ/Κ του Ιανουαρίου»

Για την μαραθώνια διαδικασία των 7 (!) ωρών στην Επιτροπή Εφέσεων και την εκτίμηση του για την απόφαση μίλησε στον FOCUS FM 103,6 ο Φάνης Ουζουνίδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη και εκ των συνηγόρων της ακριτικής ομάδας στην Εφέσεων τόνισε τα σημεία – κλειδιά των όσων ειπώθηκαν.

Παράλληλα, ο κ. Ουζουνίδης τόνισε η έναρξη πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2 μετατέθηκε για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου και ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα θα αρχίσουν οι προπονήσεις.

Αναλυτικά όσα είπε στον FOCUS FM 103,6:

«Ολοκληρώθηκε αισιόδοξα αυτή η εκδίκαση και σύμφωνα με τις δικές μου επιθυμίες πήγαν όλα καλά ειδικά ότι αφορά την διαδικασία.

Δεν είχα εμπλακεί ξανά σε τέτοια υπόθεση, οι άλλοι συνάδελφοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία επειδή συνεργάζονται με ομάδες αλλά νομίζω ότι ανταποκρίθηκα με επάρκεια, αν και μίλησα τελευταίος λόγω της σειράς που όρισε ο πρόεδρος.

Στην δευτερολογία τους η πλευρά του Ολυμπιακού ασχολήθηκαν και εστίασαν στα όσα είπα εγώ. Προσπάθησαν να καταρρίψουν τα επιχειρήματα μου, αλλά σύμφωνα με τα όσα πιστεύω δεν τα κατάφεραν.

Ο πρόεδρος ήταν πλήρως ενημερωμένος γνώρισε λεπτομέρειες σημαντικές από την δικογραφία που σχηματίστηκε αλλά και από την απόφαση του CASγια την επανεκδίκαση. Ήταν απόλυτα δικονομικός και δίκαιος επί της πλευράς της διαδικασίας και έδωσε την απαιτούμενο χρόνο στους συναδέλφους να εκφράσουν την άποψη τους αλλά και δευτερολογία. Μπόρεσε να ανταπεξέλθει από νομικής πλευράς και ήταν προετοιμασμένος.

Δεν έχω να προσάψω τίποτα στον κ. Γιαρένη, η πλευρά του Ολυμπιακού προσπάθησε να αναπτύξει ένα τεράστιο σύμπλεγμα και δαιδαλώδη των εταιρειών του κ. Σαββίδη με επάρκεια αλλά επ’ουδενί δεν συσχέτισε αυτά που λέει ο νόμος για την επιρροή στην Ξάνθη. Δεν μπόρεσε ουσιαστικά και τυπικά να συνδέσει η πλευρά του Ολυμπιακού το δίκτυο εταιρειών Σαββίδη με την ομάδα της Ξάνθης. Η έννοια της άμεσης ή έμμεσης επιρροής έχει σκοπό να προστατεύσει την ακεραιότητα των αγωνιστικών αποτελεσμάτων. Αν υπήρχε αυτή η εμπλοκή των προσώπων, ποια ήταν αυτά τα αποτελέσματα τα αγωνιστικά που υπήρχαν για να δικαιολογούν την επιρροή του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη; Τα ανέλυσα στην Εφέσεων και δεν υπήρχε κάποια απάντηση από πλευράς Ολυμπιακού.

Ελεγχόμαστε ακόμη και τώρα για τα στοιχεία του κ. Πάπας, οικονομικά και όχι μόνο. Μου δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθώ εκτενώς, διότι τίθεται από τον Ολυμπιακό ότι αυτή ήταν μια τυπική διαδικασία και ότι η ΕΕΑ και δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά από το να δώσει άδεια για την μεταβίβαση των μετοχών. Δήλωσα ότι διαπραγματεύτηκα με τον κ. Πανόπουλο για την μεταβίβαση των μετοχών όχι με τον κ. Σαββίδη ούτε με κάποιον άλλον. Η ΕΕΑ είχε το δικαίωμα να ελέγξει τον κ. Πάπας και ελέγχεται ακόμα, προφανώς θέλει την έγκριση της ιδιοκτήτριας εταιρείας για να γίνει η μεταβίβαση.

Αν δεν αξιολογούσε ο μέτοχος δεν θα έδινε την έγκριση η ΕΕΑ για την μεταβίβαση. Το πιο σημαντικό είναι το πότε έγινε αυτή η υποτιθέμενη πολυϊδιοκτησια. Ξέρετε τι ειπε η πλευρά του Ολυμπιακού; Μας ειπαν ότι δεν έγινε με την επιβολή της ποινής, αλλά έγινε μετά από αυτό το διάστημα που επιβλήθηκε η ποινή. Τότε για ποιο λόγο να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα υπό το καθεστώς ομηρίας: Πως χορήγησαν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα; Πως όλο αυτό το διάστημα από την ποινή και έπειτα δεν είχαν πρόβλημα οι αγώνες της Ξάνθης; Δεν μας απάντησαν ποτέ από πλευράς Ολυμπιακού…

Επειδή είδα μια επιτροπή μελετημένη με χωρία και περίσσιες λεπτομέρειες, αξιολογώ ότι δεν θα απαιτήσει πολύ χρόνο για να εκδόσει απόφαση. Έχει πλήρη γνώμη των δεδομένων και θα βγάλει απόφαση πάρα πολύ σύντομα γιατί γνώριζε την υπόθεση με πολλές λεπτομέρειες.

Η Ξάνθη σε περίπτωση δικαίωσης, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η διαδικασία, στο τέλος λόγω της μη προσφυγής στο CAS, δεν εκδικάστηκε επί της ουσίας στην Εφέσεων, εξετάστηκαν μόνο οι εφέσεις του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Άρα σε περίπτωση δικαίωσης, αυτή θα αφορά τον ΠΑΟΚ. Για την Ξάνθη είναι μονόδρομος και είναι απόφαση να ασκήσει όλα τα δικαιώματα της από την ΕΕΑ και από όμοια άλλη αρμόδια αρχή. Έχει και ηθική αξία και ουσιαστική αξία, να μην διαβάζουν οι επόμενες γενιές ότι η Ξάνθη είχε εμπλοκή σε τέτοιες παράνομες πράξεις.

Υποχρεωτικά θα πάμε σε αγωγές και μηνύσεις προς τα μέλη της ΕΕΑ για την απόφαση που έβγαλαν.

Δεν υπάρχει τεχνικά τρόπος να διεκδικήσουμε την άνοδο μας στην μεγάλη κατηγορία. Γιατί κατά το κλείσιμο της περσινής σεζόν, η ΠΑΕ Ξάνθη υπέγραψε την επικύρωση της βαθμολογίας και την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Superleague 2, οπότε όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν μπορεί να αλλάξει και θα συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα της Superleague 2 κανονικά. Δεν υπάρχει η δυνατότητα επαναφοράς μας στην μεγάλη κατηγορία, πιστέψτε με, το εξάντλησα αυτό το ενδεχόμενο.

Υπήρχε μια εισήγηση που την βαφτίζουν απόφαση οι συνάδελφοι του Ολυμπιακού, της ΕΕΑ όσον αφορά κάποια γεγονότα που αξιολόγησε το CAS ότι δεν ήταν δέσμια και είχε απλά γνωμοδοτικού χαρακτήρα αυτή η εισήγηση. Η προσπάθεια της πλευράς του Ολυμπιακού στην Εφέσεων αφορούσε μόνο να τονώσουν το γεγονός ότι εφόσον το είπε η ΕΕΑ, είναι και έτσι, σας το λέω απλά. Αλλά δεν μπήκαν επιμεριστικά στην αξιολόγηση όλων των στοιχείων, για να μπορέσουν να καταδικαστούν ο όποιος ΠΑΟΚ και η όποια Ξάνθη.

Παρά το γεγονός ότι το CAS το είπε, παρά ταύτα η πλευρά του Ολυμπιακού προσπάθησε να το αμφισβητήσει, λέγοντας ότι δεν εννοεί αυτό, αλλά κάτι διαφορετικό. Είναι τόσο ξεκάθαρη η απόφαση του CASπου δεν σηκώνει αμφισβητήσεις, προσπάθησαν να τονώσουν την αξιοπιστία της απόφασης της ΕΕΑ με έναν τρόπο ατελέσφορο, κατά την γνώμη μου. Θα πρέπει η Εφέσεων να τηρήσει απαρέγκλιτα όσα αναφέρει στην απόφαση του το CAS και να μπει στην ουσία, κρίνοντας τα στοιχεία.

Από νεότερες πληροφορίες μάθαμε  από τις αρμόδιες αρχές ότι θα αρχίσει το πρωτάθλημα στις 15 Δεκεμβρίου, αλλά εν τέλει μάθαμε ότι η έναρξη μετατέθηκε για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου. Σε μια εβδομάδα από σήμερα θα μας δοθεί η δυνατότητα να αρχίσουμε προπονήσεις, χωρίς περιορισμούς. Αυτή είναι η πιο στέρεη ενημέρωση που έχουμε, με κάποιες αλλαγές στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος, που δεν θα περιλαμβάνουν τα πλέι οφ.

Οι παίκτες δεν προπονούνται, τηρούν τα μέτρα που έχουν μπει και κάνουν προπονήσεις ανά 2-3 άτομα και αυτό εχει το νόημα μόνο για να διατηρηθούν σε μια σταθερή φυσική κατάσταση».