Βαθμολογία

Ανοίγει η μισή αγορά – δίνουν το πράσινο φως οι ειδικοί

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στην επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, αφού καλούνται να αποφασίσουν εάν θα ανοίξει η αγορά τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr, η επιτροπή που ξεκίνησε την τηλεδιάσκεψή της στις 15:00 αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» να ανοίξουν τα μισά καταστήματα όπως βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και πιθανώς κάποια εξειδικευμένα, ώστε να υπάρχει μία πρώτη εκτόνωση των πολιτών από το πολυήμερο lockdown που έχει επιφέρει ο κορονοϊός.

Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι οι λοιμωξιολόγοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν αντίθετοι στο να ανοίξει οτιδήποτε. Ωστόσο, στην απόφασή τους, η οποία θα ληφθεί οριστικά αργά το απόγευμα, θα εμφανιστούν πιο ελαστικοί, λόγω και της πίεσης που υπάρχει στον πληθυσμό αλλά και της πρόθεσης της κυβέρνησης να δώσει μία ανάσα στην αγορά.

Ταυτόχρονα όμως εντός της επιτροπής υπάρχουν και κάποιες λιγοστές βέβαια φωνές που επισημαίνουν ότι η ψυχολογία των πολιτών είναι σε κακή κατάσταση δεδομένου ότι έχουμε πανδημία εδώ και 10 μήνες, και η κατάσταση θα πρέπει να εκτονωθεί με τη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Βήμα βήμα

Πάντως σύμφωνα με τις εισηγήσεις που θα γίνουν εντός της επιτροπής η οποία ξεκίνησε στις 15:00 τη συνεδρίασή της, θα πρέπει να ανοίξουν προσεκτικά τα καταστήματα προκειμένου να υπάρξει όσο τον δυνατόν λιγότερος συνωστισμός.

Τα βιβλιοπωλεία πιθανώς και τα ανθοπωλεία, θα είναι μέσα στις κατηγορίες των καταστημάτων που θα ανοίξουν τις πύλες τους τις επόμενες ημέρες, όπως και τα κομμωτήρια, ενώ λίγες ημέρες μετά θα αποφασισθεί τι άλλο μπορεί να ανοίξει πριν τις γιορτές.

Όπως και να ‘χει, την τελική απόφαση θα τη λάβει η κυβέρνηση, καθώς έχει παρατηρηθεί κάποιες φορές, οι ειδικοί να είναι πιο επιφυλακτικοί σε σχέση με αυτά που αποφάσισαν τελικώς τα κυβερνητικά στελέχη. Οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο, Παρασκευή.

Έθνος