Βαθμολογία

Επεισοδιακό ματς στο Αγρίνιο, με την ΑΕΛ να επιστρέφει με άδεια χέρια!

Η ΑΕΛ γνώρισε την ήττα στο Αγρίνιο με σκορ 2-1 σε ένα επεισοδιακό ματς όπως εξελίχθηκε. Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε ο Παναιτωλικός, αλλά ακυρώθηκε! Στο 2’ σε μπαλιά του Τζανακάκη, ο Ντίας πήρε τη μπάλα από την κόντρα με τον Ηλιάδη και σκόραρε με πλασέ. Το γκολ, όμως, ακυρώθηκε, αφού η φάση εξετάστηκε στο VAR και φάνηκε ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του σκόρερ.

Ο Παναιτωλικός στο 8’ άγγιξε το σκορ, αλλά η μπάλα από την κεφαλιά του Αριγίμπι βρήκε το δοκάρι και στη συνέχεια μπλόκαρε ο Νάγκι. Οι Αγρινιώτες στο 16’ άνοιξαν το σκορ. Ο Γιάκολις εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βέργος με φοβερό άλμα νίκησε τους αμυντικούς της ΑΕΛ και τον Νάγκι κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναιτωλικός στο 29’ έφτασε μία ανάσα από το 2-0. Δύο φορές… Ο Ντίας κέρδισε πέναλτι από τον Μπέρτο και στην άσπρη βούλα πήγε ο Αριγίμπι. Εκτέλεσε, λοιπόν, αλλά απέκρουσε ο Νάγκι! Δόθηκε, όμως, επανάληψη, αφού ο γκολκίπερ της ΑΕΛ είχε βγει από τη γραμμή. Ο Αριγίμπι και την δεύτερη φορά ανέλαβε την εκτέλεση κι αυτή τη φορά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι!

Η ΑΕΛ αναθάρρησε από τη στιγμή που δεν δέχθηκε το 2-0 και στο 40’ είχε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, αλλά η κεφαλιά του πρώτου της σκόρερ, του Πινακά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 41’ ο Μιχαήλ έσωσε την ομάδα του σε πλασέ του Γιάκολις.

Οι Λαρισαίοι μπήκαν με τη σειρά τους δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 46’ έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 1-1, αφού ο Κνετ απέκρουσε το πλασέ και νίκησε στο τετ α τετ τον Φιλίπ.

Στο 55’ ο Πινακάς σούταρε από καλή θέση πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 66’ πλασέ του Ντουρμισάι από πάσα του Μπέρτου έφυγε άουτ.

Ο Παναιτωλικός είχε ορισμένες ανούσιες αντεπιθέσεις και στο 72’ η ΑΕΛ άγγιξε πάλι το 1-1, αλλά βρήκε απέναντί του τον Κνετ. Ο Μπέρτος έβγαλε τον Τρούγιτς σε καλή θέση, αλλά ο Κνετ απέκρουσε με τα πόδια!

Σ’ αυτή την απόκρουση, μάλιστα, ο Κνετ τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε από τον Μελίσσα, ο οποίος στο 77’ μπλόκαρε σουτ του Τρούγιτς. Το ματς είχε πάρει μία άγρια μορφή... Στο 82’ έγινε μαρκάρισμα του Ζίζιτς στον φορ του Παναιτωλικού, ο Ζαχαριάδης δεν έδειξε κάτι, αλλά ειδοποιήθηκε να πάει στο VAR. Είδε την φάση έκρινε ότι υπάρχει παράβαση και καταλόγισε το πέναλτι.

Ο Βέργος που είχε ανοίξει το σκορ, κέρδισε το πέναλτι, ανέλαβε την εκτέλεση και στο 87’ έκανε το 2-0 και κλείδωσε την πρώτη νίκη για τον Παναιτωλικό! Η ΑΕΛ, απλώς μείωσε στο 95’ στο τελικό 2-1 με τον Γιουνές.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ (76’ Μελίσσας), Τζανακάκης, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Ντάλσιο, Τσιγγάρας, Ταχάρ (76’ Περέιρα), Ντίας, Αριγίμπι (57’ Μεντόσα), Γιάκολις (68’ Αρσούρα), Βέργος.

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Μπέρτος, Ηλιάδης (60’ Γλυνός), Μιχαήλ (86’ Γιουνές), Ζίζιτς,  Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντουρμισάι, Πινακάς, Τρούγιτς (86’ Μούζεκ).

Διαιτητής Ζαχαριάδης (Μακεδονίας). Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), 4ος Σκουλάς (Θεσσαλίας). VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), AVAR Σπυρόπουλος (Α. Αττικής).