Βαθμολογία

Καιρός: Νέα κακοκαιρία από την Πέμπτη

Αλλάζει ο καιρός. Νέο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από την Τετάρτη και κυρίως από την Πέμπτη το μεσημέρι, με βροχές, ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Το τσουχτερό κρύο που επικρατεί σήμερα θα «μαλακώσει» από την Πέμπτη.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 02-12-2020

Στα δυτικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στο Ιόνιο όπου θα
εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΕΜΠΤΗ 03-12-2020

Στο Ιόνιο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και στα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στο Ιόνιο θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο
βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-12-2020

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-12-2020

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06-12-2020

Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα δυτικά 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.