Βαθμολογία

«Έχουμε κουραστεί ψυχικά και οικονομικά…»

Νέα τηλεδιάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στη Super League 2, με θέμα φυσικά την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ο Δεκέμβριος μπαίνει και μέχρι τώρα παρά τις πολλές προσπάθειες δε βρέθηκε λύση, ενώ την Τετάρτη θα συζητηθεί και στο Υπουργείο το θέμα της έναρξης και το ζητούμενο είναι τι θα προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι.
Τα θέματα είναι τα ίδια που υπήρχαν στην ατζέντα των τηλεδιασκέψεων της 3ης, 6ης και 12ης Νοεμβρίου:
1. Ενημέρωση σχετικά με την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2.
2. Παραχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων των πρωταθλημάτων Super League 2 - Football League στην ΕΡΤ Α.Ε.
3. Διάφορα θέματα.
ΑΓΩΝΙΑ...
Σε όλες τις ομάδες της Super League 2, αλλά και της Football League η αγωνία έχει φτάσει στο κατακόρυφο, κάτι που φυσικά ισχύει και για τον Απόλλωνα Λάρισας, που περιμένει κάποιο ευχάριστο νέο.
Οι παίκτες προπονούνται ανά γκρουπ, αλλά τι προπόνηση μπορεί να γίνει, καθώς υπάρχουν οι σχετικές απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Σχετικά με τη νέα διαμορφωθείσα κατάσταση και τις προσδοκίες που δημιουργούνται, ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Γιάννης Μάγγος που παραμένει στο σπίτι του στη Φαλάνη, σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Αναμένουμε την Τρίτη από την τηλεδιάσκεψη, να βγει κάτι το θετικό και να αρχίσουν από την άλλη εβδομάδα οι προπονήσεις, με όλες τις σχετικές επιφυλάξεις. Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας την επικινδυνότητα του ιού, σεβόμαστε τις εντολές που δίνουν οι αρμόδιοι για να ελαττωθούν τα κρούσματα, όμως πρέπει και εκείνοι να καταλάβουν, πως κι εμείς στις κατώτερες κατηγορίες, έχουμε κουραστεί ψυχικά, αλλά και οικονομικά.
Στην Αγγλία ήδη επιτρέπεται και ένας αριθμός φιλάθλων στα γήπεδα, όμως εμείς ακόμη διατηρούμε πολλές επιφυλάξεις, στο να αρχίσει η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας. Ευελπιστούμε πως θα γίνει ένα βήμα μπροστά και θα αρχίσουν τουλάχιστον οι προπονήσεις».
-Για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος...
«Εκτιμώ πως θα ξεκινήσουν οι αγώνες μετά τις γιορτές και πως δεν θα έχουμε έξαρση του ιού. Θα δούμε...».
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ SUPER LEAGUE 2
Ερώτηση στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με θέμα «Επανέναρξη αθλητικής δραστηριότητας των ποδοσφαιρικών και καλαθοσφαιρικών κατηγοριών της Super League 2, Football League, Α2 και Β΄ Εθνικής», κατέθεσε η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Χριστίνα Αλεξοπούλου.
Η βουλευτής Αχαΐας κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου με προσήλωση και σεβασμό στα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που ισχύουν στη χώρα μας ανέφερε τα εξής:
«Η πανδημία του Covid-19 σε συνδυασμό με τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου και της καλαθοσφαίρισης, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό μείγμα για τους ανθρώπους που βιοπορίζονται επαγγελματικά από τα εν λόγω αθλήματα.
Ειδικότερα, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει απόφαση για έναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της Super League 2, της Football League, ενώ αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στην καλαθοσφαίριση, με τις κατηγορίες της Β’ και Γ’ Εθνικής να παραμένουν σε αναστολή, την Α2 να ξεκινά, αλλά αυτήν τη στιγμή να βρίσκεται εκ νέου σε αναστολή. Η ανωτέρω ανησυχητική κατάσταση απασχολεί όπως είναι φυσιολογικό τόσο τους θεσμικούς ποδοσφαιρικούς και καλαθοσφαιρικούς φορείς, όσο και τους ίδιους τους αθλητές, προπονητές και τις οικογένειές τους, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούν τις 3.000 σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.
Λαμβάνοντας υπόψη, ότι όλα τα πρωταθλήματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, έχουν ξεκινήσει, η έναρξη των πρωταθλημάτων της Super League 2, της Football League, Α2 και Β΄ Εθνικής αποτελεί εφικτό στόχο, πολλώ δε μάλλον, εάν εξασφαλιστεί η απαρέγκλιτη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ήδη τηρείται από τη Super League.
Για τον λόγο αυτόν ερωτάται ο αρμόδιος υφυπουργός, σε ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας των ποδοσφαιρικών και καλαθοσφαιρικών κατηγοριών της Super League 2, Football League, Α2 και Β΄ Εθνικής;».


Του Χρήστου Αρχοντούλη
Πηγή: Ελευθερία