Βαθμολογία

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε τον Κονατέ, τελείωσε ο Χέρντον!

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Σαγκαμπά Κονατέ που θα ενισχύσει την γραμμή των ψηλών του «δικεφάλου». Έψαχνε πολύ, αλλά τελικά βρήκε την λύση για την αντικατάσταση του Άλαν Χέρντον ο ΠΑΟΚ για τον οποίο πρώτο έγραψε το Onsports, καθώς συμφώνησε με τον Σαγκαμπά Κονατέ (23χρ., 2.05) που κατάγεται από το Μάλι.

Ο Κώστας Μέξας, δεν μπορούσε να περιμένει άλλο τον Χέρντον, ο οποίος τελικά θα αποχωρήσει αναζητώντας μια άλλη ομάδα για να αξιοποιήσει τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει: «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή Σαγκαμπά Κανατέ, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2020-21. Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ που έχει καταγωγή από το Μάλι, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη στις αρχές της εβδομάδας, προκειμένου να ενσωματωθεί άμεσα στις προπονήσεις της ομάδα μας.

Ο Σαγκαμπά Κανατέ ξεκίνησε τη σεζόν 2020-21 με τη Zaragoza, με την οποία μόλις ολοκλήρωσε τη συνεργασία του. Με την Ισπανική αγωνίστηκε ως τώρα σε 6 παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά και στον μοναδικό αγώνα της Zaragoza στο Final 8 του Basketball Champions League το οποίο πραγματοποιήθηκε στις αρχές της σεζόν στην Αθήνα.

Ο Σαγκαμπά Κανατέ γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1997 στο Μάλι της Αφρικής, έχει ύψος 2μ.05 και αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ και σέντερ.

Μετακινήθηκε στις ΗΠΑ για να παίξει μπάσκετ, ξεκινώντας από το γυμνάσιο Kennedy Catholic στην περιοχή της Πενσιλβάνια, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στο πανεπιστήμιο West Virginia, όπου δημιούργησε έντονη συζήτηση γύρω από το όνομά του, λόγω της ικανότητάς του στα κοψίματα.