Βαθμολογία

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πέθανε στα 60 του χρόνια! Η μέρα που όλοι ξέραμε ό,τι κάποια στιγμή θα έρθει, αλλά πιστεύαμε πως θα αργήσει για πολύ καιρό, τελικά έφτασε…

O Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πέθανε στα 60 του χρόνια, έχοντας πάθει σοβαρό καρδιακό επεισόδιο λίγες ημέρες μετά την επέμβαση που είχε κάνει στο κεφάλι. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Αργεντινοί, ο 60χρονος θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο καλύτερος που πάτησε ποτέ στο χορτάρι, δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει και δυστυχώς η 25η Νοεμβρίου 2020 θα περάσει στην ιστορία ως η πιο θλιβερή μέρα του σπορ, μετά τον θάνατο του «Θεού».

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης (25/11) ο Μαραντόνα ένιωσε έντονες ενοχλήσεις το στήθος του ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στη συνοικία του Σαν Αντρέμ, στην πόλη της Τίγκρε. Εννέα ασθενοφόρα έσπευσαν αμέσως στην οικεία του, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή. Στις 3 Νοεμβρίου εγχειρίστηκε στον εγκέφαλο (αφαίρεση αιματώματος).

Τριήμερο πένθος στην Αργεντινή

Όπως ήταν λογικό, η είδηση επιβεβαιώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά και έκανε τον γύρο του κόσμου. Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση, και ανακοίνωσε τριήμερο πένθος σε όλη τη χώρα. Τα ΜΜΕ της Αργεντινής αναφέρουν ότι εχει μεταφερθει στο νοσοκομειο για νεκροψία-νεκροτομή.