Βαθμολογία

Καιρός: Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και παγετό τις πρωινές ώρες αναφέρει η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου.

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, οι θερμοκρασίες αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση σχεδόν πανελλαδικά, με την εκτιμώμενη μείωση των μεγίστων θερμοκρασιών, σε σχέση με τις αντίστοιχες της Τρίτης, να είναι της τάξης των τριών έως έξι βαθμών. Παράλληλα, τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο, αναμένεται μετά το μεσημέρι σήμερα να παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση τοπικά στα επτά έως οκτώ μποφόρ, εντάσεις τις οποίες θα διατηρήσουν και την Τετάρτη.

Επιπλέον, αύριο, στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και νωρίς το πρωί στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα δυτικά και τα βόρεια 4 με 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

ethnos