Βαθμολογία

Γκούμας: «Αγωνιούμε για το αύριο στα πρωταθλήματα μας»

Ο Γιάννης Γκούμας ήταν ένας από τους παίκτες του Απόλλωνα Παραλιμνίου που νόσησαν από κορονοϊό αλλά και ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είναι ουσιαστικά εκτός εργασίας εδώ και εννέα μήνες.

Είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχει βιώσουν περίπου όλα τα αρνητικά της πανδημίας. Ο Γιάννης Γκούμας ήταν ένας από τους παίκτες του Απόλλωνα Παραλιμνίου που νόσησαν από κορονοϊό αλλά και ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής είναι ουσιαστικά εκτός εργασίας εδώ και εννέα μήνες. Ο Γιάννης Γκούμας μίλησε στην «ΕΡΤ Σερρών» για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Όσα «χτίσαμε» από τα μέσα Ιουλίου με την προετοιμασία «γκρεμίστηκαν» σε ένα μήνα. Να δούμε πότε θα ξεκινήσουμε για να κάνουμε και πάλι προετοιμασία. Με ενοχλεί που κανένας δεν μιλάει για τη Γ εθνική. Δεν γίνεται να παίζουν μόνο στη Σούπερ Λιγκ και από κάτω να γίνεται χαμός. Υπάρχουν άνθρωποι που ζούνε τις οικογένειες τους από αυτό. Οι ποδοσφαιριστές της Σούπερ Λιγ 2 και της Football league δεν έχουν παίξει ούτε ένα επίσημο παιχνίδι. Εμείς τουλάχιστον προλάβαμε και δώσαμε επίσημους αγώνες».

-Για το ότι ο Απόλλων Παραλιμνίου ήταν από τις πρώτες ομάδες με κρούσματα και την δική του περιπέτεια με τον κορονοϊό:

«Ήμασταν δύο εβδομάδες σε καραντίνα. Ήμουν ένας από την ομάδα μας που ήμουν θετικός. Είχα δύο με τρεις μέρες πυρετό, κομμάρες σε όλο το σώμα και λίγο βήχα. Ευτυχώς το περάσαμε κι όλα καλά. Εμείς που είμαστε αθλητές κι έχουμε καλύτερο ανοσοποιητικό καταφέραμε να το ξεπεράσουμε με πιο ελαφρά συμπτώματα, όπως μου λένε και πολλοί ποδοσφαιριστές από άλλες ομάδες. Όλοι γνωρίζουμε όμως μεγαλύτερους σε ηλικία που το πέρασαν δύσκολα. Θέλει μεγάλη προσοχή».

-Για το μέλλον της Γ’ εθνικής:

«Ανησυχούμε γιατί υπάρχουν ομάδες που έχουν ρίξει πολλά χρήματα για να κάνουν το βήμα παραπάνω, όπως και η ομάδα μου, αλλά και ποδοσφαιριστές που ζούνε τις οικογένειες τους από το ποδόσφαιρο. Πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα τουλάχιστον τον Ιανουάριο».

-Για τη διοίκηση του Απόλλωνα Παραλιμνίου:

«Η διοίκηση από την αρχή της προετοιμασίας είναι κοντά μας και τους ευχαριστούμε για αυτό. Σπάνια βρίσκεις διοίκηση σε ομάδα που να είναι τόσο κοντά, ακόμα και τώρα που είμαστε τόσο καιρό εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων. Με είχαν προσεγγίσει και πριν από δύο χρόνια. Ένας λόγος που ήρθα είναι και η σύζυγος μου που είναι Σερραία στην καταγωγή. Ο Απόλλων Παραλιμνίου είναι από τις λίγες ομάδες εκτός Σούπερ Λιγκ που είναι τόσο οργανωμένες με ένα από τα καλύτερα γήπεδα στην Ελλάδα».