Βαθμολογία

Οι σκέψεις για το Κύπελλο και τι μέλλει γενέσθαι με SL2, FL

Τηλεδιάσκεψη των φορέων του ποδοσφαίρου για το Κύπελλο και τις μικρές επαγγελματικές κατηγορίες. Συζήτηση μέσω διαδικτύου έγινε το πρωί της Πέμπτης (19/11) για το μέλλον του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και για το ενδεχόμενο έναρξης των πρωταθλημάτων σε Super League 2 και Football League.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδρος ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, πρόεδρος Super League Παναγιώτης Μπουτσικάρης, πρόεδρος Super League 2-Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος, αντιπρόεδρος Super League 2-Football League Χαράλαμπος Σταμούλης, πρόεδρος Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης, πρόεδρος ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτης Διακοφώτης και πρόεδρος ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτης Δημητρίου.

Στη συνάντηση μέσω διαδικτύου έγιναν διερευνητικές συζητήσεις για το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς θεωρητικά στις 2/12 έπρεπε να μπουν στο Κύπελλο οι ομάδες της Football League. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η πρώτη φάση του θεσμού.

Γι’ αυτό η ΕΠΟ θα έχει επαφή με τον τηλεοπτικό πάροχο, την COSMOTE TV, για να δει πόσο μακριά μπορεί να τραβήξει το πρόγραμμα. Πάντως, οι προθέσεις της ΕΠΟ είναι να διεξαχθεί φέτος το Κύπελλο μόνο με ομάδες της Super League και Super League 2, λόγω της πίεσης του χρόνου.

Αυτό το ενδεχόμενο θα προκαλέσει αντιδράσεις στη Football League, μιας κι εκείνες έχουν πληρώσει το παράβολο συμμετοχής, ενώ προσδοκούσαν σε κάποια έσοδα από τον θεσμό.

Οσον αφορά την έναρξη των πρωταθλημάτων στις μικρές επαγγελματικές κατηγορίες, η διοργανώτρια περιμένει τις αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων στα αιτήματα που έχει καταθέσει για έναρξη προπονήσεων αλλά και αγώνων. Παράλληλα, και η ΕΠΟ από την πλευρά της θα πιέσει για έναρξη προπονήσεων και στη συνέχεια της δράσης στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, η εικόνα της εξέλιξης της πανδημίας στη χώρα μας δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.

onsports.gr