Βαθμολογία

Pfizer: Το εμβόλιο μας για τον κορονοϊό είναι 95% αποτελεσματικό

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer δήλωσε την Τετάρτη ότι το εμβόλιο κορανοϊού ήταν 95% αποτελεσματικό και δεν είχε σοβαρές παρενέργειες.

Τα στοιχεία, όπως σημειώνουν οι New York Times, έδειξαν ότι το εμβόλιο απέτρεψε ήπιες και σοβαρές μορφές του Covid-19, ανέφερε η εταιρεία. Και ήταν 95% αποτελεσματικό σε ηλικιωμένους ενήλικες, οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι στην ανάπτυξη σοβαρού Covid-19 και που δεν ανταποκρίνονται έντονα σε ορισμένους τύπους εμβολίων.

Εάν το F.D.A. εγκρίνει το εμβόλιο, η Pfizer δήλωσε ότι θα μπορούσε να έχει έως και 50 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους και έως 1,3 δισεκατομμύρια έως το τέλος του επόμενου έτους.

Η Pfizer, η οποία ανέπτυξε το εμβόλιο με τον συνεργάτη της BioNTech, δήλωσε ότι οι εταιρείες σχεδίαζαν να υποβάλουν αίτηση στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για άδεια έκτακτης ανάγκης «μέσα σε λίγες μέρες», αυξάνοντας τις ελπίδες ότι ένα λειτουργικό εμβόλιο θα μπορούσε σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής - λιγότερο από ένα χρόνο αφότου οι ερευνητές άρχισαν να εργάζονται για το εμβόλιο - ξεπέρασαν όλα τα ρεκόρ ταχύτητας για την ανάπτυξη εμβολίων, μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί χρόνια.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα σε αυτό το ιστορικό οκτάμηνο ταξίδι για να προωθήσει ένα εμβόλιο ικανό να βοηθήσει στον τερματισμό αυτής της καταστροφικής πανδημίας», δήλωσε σε δήλωσή του ο Έλληνας Δρ Αλμπέρτ Μπουρλά, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Η ίδια η εταιρεία με ανακοίνωσή της στο Twitter δηλώνει υπερήφανη για την ανακοίνωση πως στην τρίτη φάση των δοκιμών το εμβόλιό της έπιασε όλους τους στόχους.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τη Δευτέρα η Moderna ανακοίνωσε αποτελεσματικότητα 94,5% του δικού της εμβολίου.

newsbomb.gr