Βαθμολογία

«Αν συνεχιστεί η διακοπή, θα μιλάμε για διάλυση της Γ’ Εθνικής!»

Ο Κώστας Περαντάκος είναι ένας άνθρωπος που όταν θέτει στόχους κάνει τα πάντα προκειμένου να τους πραγματοποιεί, μεθοδικά και με τη σοβαρότητα που τον διέπει.

Ο πρόεδρος του ΑΟ Υπάτου το έχει αποδείξει αυτό άλλωστε, καθώς πλέον στη Γ’ Εθνική, άπαντες γνωρίζουν την υγεία που αποπνέει το σωματείο στο οποίο ηγείται διοικητικά.

Φέτος, η ομάδα του έχει πρωταγωνιστικούς στόχους όμως ο κορονοϊός έβαλε… στοπ, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ο ίδιος, μίλησε στη mikriliga.com για τη διακοπή, τον κορονοϊό και τον ΑΟ Υπάτου.

Τους στόχους του συλλόγου αλλά και το όραμά του γι’ αυτόν.

    «Υπέστη πλήγμα το ποδόσφαιρο»

-Πάνω που οι ομάδες άρχιζαν να βρίσκουν τα πατήματά τους, έχουμε εκ νέου διακοπή. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

«Αυτό ήταν κάτι που νομίζω το φοβόντουσαν όλοι, υποψιαζόμασταν ότι θα συμβεί. Ήταν δεδομένο ότι θα έρθει και δεύτερο κύμα. Κατά κάποιο τρόπο μπορούμε να πούμε πώς το περιμέναμε αν και θέλαμε να πιστεύουμε ότι δε θα συμβεί.

Προτεραιότητα είναι φυσικά η κοινωνία. Ήταν αυτονόητο ότι το ποδόσφαιρο θα υποστεί πλήγμα, όπως και υπέστη. Δε μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, ίσως θα έπρεπε να καθυστερήσουν το πρωτάθλημα, να μην είχε ξεκινήσει και να ήταν διαφορετικός ο σχεδιασμός.

Ξεκινήσαμε τέλη Ιουλίου, παίχτηκε ένας μήνας και τώρα ξεκινάμε πάλι από την αρχή!»

    «Φοβάμαι για αποχωρήσεις…»

-Πώς βλέπετε τη συνέχεια;

«Τουλάχιστον για ένα μήνα δε γίνονται ομαδικές προπονήσεις. Οι ποδοσφαιριστές προπονούνται ατομικά και είναι προφανές ότι στο βαθμό που θέλουν δε θα μπορούν να είναι έτοιμοι. Όταν με το καλό περάσει ο επιδημικός φόρτος και δοθεί το ελεύθερο θα προετοιμαστούν 15-20 μέρες και κανείς δε γνωρίζει σε τι κατάσταση θα είναι οι παίκτες.

Θα είναι ένα διαφορετικό τοπίο, με τρομερές δυσκολίες. Φοβάμαι πώς θα υπάρχουν αποχωρήσεις, δε θα μπορέσουν πολλές ομάδες να συνεχίσουν. Ο κόστος είναι πολύ μεγάλο…»

    «Η Γ’ Εθνική είναι αφημένη στην τύχη της»

«Η Γ’ Εθνική είναι αφημένη στην τύχη της, παρά κάποιες μικρές προσπάθειες για ενίσχυση των νησιών. Όλες οι ομάδες βιώνουν ζωτικά προβλήματα. ΘΑ έπρεπε ίσως να γίνει προσπάθεια η πολιτεία να στηρίξει. Διαφορετικά δε θα συνεχίσουν.

Μέσω της υποβολής των στοιχείων στη ΓΓΑ όσα σωματεία εγγράφηκαν, θα γίνει προσπάθεια από το υπουργείο και την πολιτεία να ενισχυθούν, στο βαθμό που το κράτος μπορεί να αντέξει.»

    «Δεν υπάρχει μέριμνα για τους παίκτες της Γ’ Εθνικής»

-Οι παίκτες της Γ’ Εθνικής έτι μια φορά βρίσκονται «ξεκρέμαστοι»…

«Αυτά είναι τα παράδοξα του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να τα πούμε έξω από τα δόντια. Η Γ’ Εθνική είναι ερασιτεχνική κατηγορία, έτσι τη βλέπει το κράτος.

Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών καλύπτει τα οδοιπορικά της από χρήματα των ομάδων με διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα, να το δει η ΕΠΟ και το κράτος με επιχορήγηση στις ομάδες. Αυτό το αγνοούν και εθελοτυφλούν.

Αρκετά παιδιά από τους ποδοσφαιριστές με αυτά τα λίγα επιβιώνουν! Οι ποδοσφαιριστές μας έχουν φύγει, κάποιοι φιλοξενούνται, πάνε σπίτια τους, κανίς δε γνωρίζει αν περνάνε δυσκολίες με τις οικογένείες τους.»

    «Αν συνεχιστεί θα μιλάμε για διάλυση της Γ’ Εθνικής!»

-Σας ανησυχεί το αύριο της Γ’ Εθνικής;

«Εγώ έχω ένα ερώτημα, αν συνεχιστεί η καραντίνα και παραταθεί, πόσα σωματεία μπορούν να αντέξουν; Αν συνεχιστεί θα μιλάμε για διάλυση της Γ’ Εθνικής.

Οι χορηγοί προσπαθούν να βοηθήσουν αλλά αυτοί που συνεχίζουν και μπορούν, είναι οι εξαιρέσεις. Το πρωτάθλημα δε μπορεί να ξεκινήσει πριν τις αρχές του χρόνου. Αν αρθούν τα μέτρα θα χρειαστούν και μέρες για προπονήσεις.»

    «Το όραμα προσαρμόζεται στα σημεία των καιρών»

-Ποιο είναι όραμά σας για την ομάδα του Υπάτου;

«Εμείς κάνουμε ας το πούμε μια προσπάθεια καθαρά σε επίπεδο επαγγελματικής σκοπιάς. Σε αυτά τα πλαίσια και χωρίς να προβλέπουμε να γίνουμε επαγγελματίες παράγοντες ή να κάνουμε πράγματα για να αναδειχθούμε οι ίδιοι.

Είναι κοστοβόρο, γίνεται αρκετά χρόνια και τώρα που αποκτήσαμε εμπειρίες και είπαμε να πάμε για το κάτι παραπάνω, όταν επιστρέψουμε, θα συνεχιστεί.

Το όραμα σε αυτό που κάνεις, σε μεγαλύτερο επίπεδο, ίσως προσαρμόζεται στα σημεία των καιρών.

Προσαρμοζόμενος σε όλες τις καταστάσεις και χωρίς να παραβλέπεις που έχεις στοχεύσει, αλλάζεις μονοπάτι και ρυθμό. Ο στόχος παραμένει.

Βελτιώνουμε καταστάσεις, υποδομές, διαδικασίες, τον τρόπο αντιμετώπισης, προσπαθούμε να είναι πλήρες το προπονητικό τιμ και έμπειρο. Όλες οι συνιστώσες που πρέπει να υπάρχουν για να φτάσεις το στόχο.»

    «Δεν υπάρχει όριο, είναι ανοιχτό»

-Μέχρι πού θα θέλατε να δείτε το Ύπατο; Football League ας πούμε; Super Lague 2;

«Δεν υπάρχει αυτή η στιγμή ένα όριο, είναι ανοιχτό. Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Πώς θα προχωρήσει, πώς θα γίνει αποδεκτό από την τοπική και ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία και πόσο πάνω μπορείς να πας, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν οι καταστάσεις.

Υπάρχει ο χορηγός που βοηθάει, όσο μπορεί να γίνονται οι στόχοι όλο και πιο υψηλοί. Γι’ αυτό λέω πώς δεν υπάρχει όριο. Μια ή δύο κατηγορίες πάνω, μπορεί να είναι έτσι μπορεί και όχι.

Αφού ξεπεράσουμε την πανδημία θα συνεχιστεί η προσπάθεια και όπου βγάλει το ταξίδι αυτό!»

«Να κλειδώσει όλο το ποδόσφαιρο!»

-Θέλετε κλείνοντας, να στείλετε κάποιο μήνυμα;

«Θέλω να κάνω μια έκκληση, αυτή τη στιγμή. Βλέπουμε πώς εξελίσσεται η πανδημία, η Βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Θεσσαλονίκη έχει τεράστιο πρόβλημα.

Δεν το έχουν αντιληφθεί οι περισσότεροι, κάποιοι ανεγκέφαλοι ακόμα και χθες έκαναν πάρτι σε σπίτι, Έλληνες και ξένοι φοιτητές. Εγκληματικό!

Δεν έχουν καταλάβει πώς προκειμένου να ζουν ή να έχουν εργασία την επόμενη μέρα, πρέπει όλοι να κλείσουμε τους διακόπτες για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε μετά.

Το ποδόσφαιρο πρέπει να κλείσει όλο, συζητούν να ανοίξουν και τη SL2… Ακόμα και η Σούπερ Λιγκ πρέπει να κλείσει. Και στην Ευρώπη παίζουν κανονικά.

Τι νόημα έχει να διακινδυνεύουν οι παίκτες; Θα πρέπει να κλειδώσει όλο το ποδόσφαιρο για ένα χρονικό διάστημα.»

 

Ρεπορτάζ: Χρύσα Ζερβού