Βαθμολογία

Κικίλιας για τη Λάρισα: «Αν κάποιος χρειαστεί ΜΕΘ covid θα την έχει»

“Όλη η χώρα μια υγειονομική περιφέρεια” ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, εξηγώντας τις κινήσεις των αρμόδιων αρχών για την αντιμετώπιση της εκθετικής έκρηξης κρουσμάτων covid που παρατηρείται στη βόρεια Ελλάδα, η οποία εστιάζεται κυρίως στη Θεσσαλονίκη  και στη Λάρισα.

Αναφερόμενος στη περίπτωση της Λάρισας ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι ότι άνοιξαν καινούργιες κλίνες ΜΕΘ Covid  μετά από την επίταξη κλινών ΜΕΘ σε ιδιωτικά νοσοκομεία της περιοχής, όπου και μεταφέρονται τα non-covid  περιστατικά.

Περαιτέρω, για το φαινόμενο που καταγράφεται σήμερα να υπάρχει μόνο ένα διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Λάρισας, μία μέρα ακριβώς μετά την επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας που θα αναπτυχθεί στα πλαίσια του “‘όλη η χώρα μια υγειονομική περιφέρεια” και μετά την συνεργασία με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη, αν κάποιος στη Λάρισα χρειαστεί ΜΕΘ covid θα την έχει στη Λαμία ή στην Χαλκίδα.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε χαρακτηριστικά “Τη Λάρισα θα στηρίξει η Λαμία και τη Λαμία η Χαλκίδα και ούτω καθεξής”, ενώ ταυτοχρόνως διαβεβαίωσε ότι υγειονομικές, διοικητικές και πολιτικές αρχές κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, διευκρινίζοντας όμως ότι “μέχρι εδώ φτάνει η ευθύνη του υγειονομικού κλάδου, από αυτό το σημείο και έπειτα η ευθύνη είναι εθνική, η ευθύνη είναι όλων μας”.

onlarissa.gr