Βαθμολογία

«Δεν υπάρχει ούτε ένα ελεύθερο κρεβάτι εντατικής στη Λάρισα»

Σοκάρουν τα στοιχεία που έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Απόστολος Κομνός, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης και την πανδημία.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κρεβάτι εντατικής στη Λάρισα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο mega, για να προσθέσει πως «η κατάσταση στο νοσοκομείο μας είναι οριακή όπως και σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας».

Εξίσου ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία των ηλικιών που νοσηλεύονται στα 20 κρεβάτια της μονάδας εντατικής θεραπείας του ΓΝΛ, αφού όπως εξήγησε «από τους 20 ασθενείς που έχουμε οι 5 είναι σαραντάρηδες, 80ρηδες είναι οι τρεις, ενώ οι υπόλοιποι είναι 50 με 60 ετών».

Στο ερώτημα τι θα συμβεί πλέον αν κάποιος χρειαστεί νοσηλεία στην εντατική, ο κ. Κομνός απάντησε πως «το εφημερεύον νοσοκομείο σήμερα είναι το Πανεπιστημιακό και θεωρώ ότι θα τον φροντίσει ή θα τον στείλουν στη Στερεά Ελλάδα, όπου από τις πληροφορίες που έχω ακόμη υπάρχουν κρεβάτια στην Λαμία και τη Χαλκίδα».

Τέλος, ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το νοσοκομείο αφού διαθέτει ακόμη κάποιους αναπνευστήρες να προχωρήσει στη δημιουργία «δωματίων ΜΕΘ» για τη νοσηλεία των «πιο ήπιων» περιστατικών.

onlarisssa.gr