Βαθμολογία

Θεσσαλονίκη: Ανακοινώνεται καθολικό lockdown!

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να λάβει ακόμα πιο σκληρά μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το απόγευμα το κλείσιμο νηπιαγωγείων και δημοτικών, την απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα και τον περιορισμό των μετακινήσεων μέσω SMS στο 13033.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τη δημιουργία άλλων 50 Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στη Βόρεια Ελλάδα ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας από τη Θεσσαλονίκη, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα -και ειδικά τη Θεσσαλονίκη- είναι πάρα πολύ δύσκολη. Μάλιστα αποκάλυψε πως από χθες μέχρι σήμερα έγιναν 25 διασωληνώσεις και συνολικά 86 εισαγωγές στα νοσοκομεία της περιοχής.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως όλη η χώρα αντιμετωπίζεται ως μια υγειονομική περιφέρεια για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή του ΓΕΕΘΑ για μεταφορά ασθενών με C-130.

newsbomb