Βαθμολογία

Κούγιας: «Όταν έρθει η ώρα ο Πινακάς θα πάει στο εξωτερικό»

Για όλους και όλα γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε στο sportdog ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Α.Ε.Λ. Αλέξης Κούγιας, σε μια συνέντευξη που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις!

Μεταξύ άλλων που ανέφερε στάθηκε φυσικά και στην Α.Ε.Λ. όπου διευκρίνισε τα εξής σχετικά με την δύσκολη χρονιά που διανύουμε, αλλά και για τον Δημήτρη Πινακά... "Η φετινή χρονιά θα είναι ολικής επανόδου τής A.Ε.Λ. σαν μόνιμης μεγάλης δύναμης στη Σούπερ Λιγκ.

Οργανωθήκαμε τα πέντε προηγούμενα χρόνια διοικητικά και κυρίως στις υποδομές, με αποκορύφωση την επάνοδο στο Αλκαζάρ που με τη βοήθεια των κυρίων Αυγενάκη και Αγοραστού, έγινε η επανακατασκευή του και οι υποδομές του είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο αγωνιστικός χώρος αλλά και αυτά που ετοιμάζουμε μέχρι τα Χριστούγεννα, είναι εντυπωσιακά. Θα ολοκληρωθεί και το μουσείο τής A.Ε.Λ., και οι υπόλοιποι χώροι υποδομής που θα μετατρέψουν σε ένα από τα πλέον σύγχρονα στάδια στην Ελλάδα.

Σε συνδυασμό με ότι έχουμε μόνιμο προπονητή, που τον στήριξα σε δύσκολες στιγμές, και έχουμε βασικό κορμό 20 παικτών με πολύ μικρές ηλικίες (11 από αυτούς είναι από 18 μέχρι 21 ετών) δείχνουν ότι η χρονιά αυτή με δύσκολες συνθήκες κορονοϊού θα είναι χρονιά επανόδου με σωστό τρόπο: Διοικητική σταθερότητα, σωστή οικονομική προσπάθεια, υποδομές", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο Αλέξης Κούγιας.

Ήδη κάποιος από τους πιτσιρικάδες της A.Ε.Λ., ο Πινακάς, έχει συνδεθεί με μεγάλες ελληνικές ομάδες. Μάλιστα, υπάρχουν ρεπορτάζ που θέλουν τον Κούγια να τον δίνει στον Μαρινάκη.

"Ο Πινακάς είναι μόλις 18,5 ετών. Είναι μωρό ποδοσφαιρικά για τα ελληνικά δεδομένα. Για τα δικά μου δεδομένα είναι ολοκληρωμένος παίκτης.

Αλλά μην τρελαθούμε, έχει ακόμα πολύ δρόμο για να γίνει επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν διαφέρει σε τίποτα από τον Ηλιάδη, που είναι μόλις 22 ετών, ή από τον 20χρονο Χαλάτση.

Είναι φουρνιά από νέους παίκτες στην A.Ε.Λ., όπως ο Σουλούκος που είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας. Και ο Πινακάς και ο Ηλιάδης είναι στόχος μεγάλων ομάδων.

Για τον Πινακά, ειδικά, μην αποκλείσετε να πάρει μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα τού εξωτερικού που έχουμε ήδη κρούση.

Αλλά δεν βιαζόμαστε. Αποκλείεται να φύγει από την A.Ε.Λ. ακόμα και το προσεχές καλοκαίρι, γιατί πρώτος στόχος είναι να κάνουμε την ομάδα μεγάλη ξανά.

Όταν γίνουν προτάσεις, τότε μαζί με την οικογένεια του παίκτη θα κάνουμε την καλύτερη επιλογή.

Εξάλλου, μπορεί να είμαι δικηγόρος των μιντιακών επιχειρήσεων του Μαρινάκη, μπορεί να έχω πολύ περισσότερο και από φιλική μαζί του, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Αν έρθει οποιαδήποτε καλύτερη πρόταση από Ελλάδα ή εξωτερικό, θα τον δώσουμε εκεί".