Βαθμολογία

Η νέα ΚΥΑ δίνει ελπίδες σέντρας στη Super League 2

Στο ΔΣ της Τρίτης (10/11) η διοργανώτρια αρχή αναμένεται να πάρει αποφάσεις. Η τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της Super League 2 δεν είχε καμία εξέλιξη την Παρασκευή, ωστόσο εκδόθηκε νέα ΚΥΑ το πρωί του Σαββάτου και δίνει ελπίδες για έναρξη του πρωταθλήματος.

Στη νέα κοινή υπουργική απόφαση υπάρχει ως διευκρίνηση η πιθανότητα έγκρισης διεξαγωγής και άλλων πρωταθλημάτων με την υποχρέωση εβδομαδιαίου μοριακού τεστ από διαπιστευμένα εργαστήρια. Αν λοιπόν συμφωνήσουν οι ΠΑΕ και εγκριθεί η πρόταση της ΕΡΤ για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, τότε δεν αποκλείεται να εκκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 2.

Υπάρχει βέβαια και η εκκρεμότητα των πιστοποιητικών συμμετοχής των ομάδων από την ΕΕΑ, καθώς απαιτείται συνεδρίαση της επιτροπής και με το lockdown ίσως υπάρξουν δυσκολίες. Η διευκρίνιση της ΚΥΑ για το ενδεχόμενο δράσης σε άλλα πρωταθλήματα:

«Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα εξαίρεσης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών και για άλλα εγχώρια πρωταθλήματα ή/και διεθνείς διοργανώσεις, των οποίων οι ομάδες θα καταθέσουν και θα εγκριθεί υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».