Βαθμολογία

Αυτό θα είναι το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ μέχρι τις 30/11

Εν μέσω του δεύτερου lockdown τη λειτουργία τους συνεχίζουν κανονικά τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων, όπως φούρνοι και ιχθυοπωλεία.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις, όπως ενημέρωσε χθες ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς εξειδικεύοντας τα νέα μέτρα, θα λειτουργούν καθημερινά έως τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού, όπως αυτές του Μαρτίου.

Εντός των καταστημάτων τροφίμων επιτρέπεται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον), ενώ προβλέπεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια.

Τι ισχύει για τις υπεραγορές τροφίμων την Κυριακή

Εξαίρεση την Κυριακή 9 Νοεμβρίου οι υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00.

Επίσης από το προσεχές Σάββατο (07/11):

Επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες

Επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών.

Επιτρέπονται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’οίκον (e-shop κτλ.)

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄ οδόν εξυπηρέτησης (drive through) επιτρέπονται μόνον στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην ΚΥΑ

Λειτουργούν ακόμα:

Καθαριστήρια

Περίπτερα (24ώρο)

Φαρμακεία

Πρατήρια καυσίμων

Υπηρεσίες υγείας, κτηνιατρικών υπηρεσιών

Pet shops

Τα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής θα μπορούν να λειτουργήσουν εκτάκτως το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και Κυριακή 8 Νοεμβρίου

Η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και απόσταση πάγκων 5 μέτρων.

In.gr