Βαθμολογία

Lockdown: Όλα δείχνουν ότι συνεχίζονται οι αγώνες

Σε καθολικό lockdown και επίσημα η χώρα για τρεις εβδομάδες. Στην αναμονή το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά όλα δείχνουν ότι συνεχίζονται οι αγώνες.

Καθολικό lockdown από τις 6 το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός στην ενημέρωση προς τους Έλληνες πολίτες ανέφερε πως το νέο «λουκέτο» στη χώρα θα έχει διάρκεια 3 εβδομάδες και θα κρατήσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ένα στίγμα όσων θα ανακοινωθούν αργότερα (15:00) από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για τα νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις, εργοδότες, εργαζομένους και ανέργους.

Στις 18:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα αναλύσει ακριβώς τους κανόνες που τεθούν σε ισχύ στο lockdown, ενώ ήδη επικρατεί αγωνία για το τι θα γίνει στον αθλητισμό.

Κατά πληροφορίες και με κάθε επιφύλαξη έως την επίσημη ενημέρωση η εισήγηση που έχει γίνει φέρεται να είναι η εξής: να παραμείνουν ανοιχτά τα γήπεδα υπό αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Να συνεχιστεί κανονικά η Super League 1 και η Basket League, ενώ η Super League 2 να ξεκινήσει 15 Νοεμβρίου. Επιπλέον να διεξάγονται και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στα δύο αθλήματα.

Το βασικό ζητούμενο εκτός από το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα πρέπει να τηρηθεί έχει να κάνει και με τα αεροδρόμια ώστε να ξεκαθαρίστεί εάν οι πτήσεις θα γίνονται κανονικά. Εν αναμονή λοιπόν για την οριστική ενημέρωση για τον αθλητισμό.

onsports.gr