Βαθμολογία

Επιστολή διαμαρτυρίας από την ΑΕΛ

Προς: ΕΠΟ

Κοιν.: Εκτελεστική Επιτροπή ΕΠΟ

Κοιν.: Επιτροπή Πρωταθλημάτων

Κοιν.: Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΑΙΤΗΜΑ

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες

Αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή για να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας σχετικά με την απόφαση της ΕΠΟ για την αναβολή του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής Γυναικών όπου συμμετέχει το τμήμα του Σωματείου μας, μία απόφαση την οποία θεωρούμε βεβιασμένη και συνάμα καταδικαστική για το μέλλον του αθλήματος.

Σεβόμαστε απόλυτα τις αποφάσεις της Πολιτείας σχετικά με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, όμως σας επισημαίνουμε ότι η πρόσφατη ΚΥΑ(https://gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/3162-2020-11-02-15-14-29)

που τα μέτρα της αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ δίνουν την δυνατότητα στις διοργανώτριες αρχές να συνεχίσουν κανονικά τις κορυφαίες Εθνικές κατηγορίες με την προϋπόθεση ότι οι αγώνες θα γίνονται χωρίς την παρουσία θεατών και οι ομάδες θα ακολουθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Θεωρούμε επιτακτική την έναρξη και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής Γυναικών διότι πρόκειται για ένα κορυφαίο πρωτάθλημα μιας χώρας, που στελεχώνει ως επί το πλείστον τις Εθνικές ομάδες ενώ παράλληλα δίνει και εισιτήριο για Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Είναι ένα πρωτάθλημα που δεν μπορεί να συγκριθεί για τους ανωτέρω λόγους με κάποιο άλλο ερασιτεχνικό χαμηλότερης κατηγορίας και πρέπει να χρηματοδοτηθεί ώστε να βοηθήσει τις ομάδες να συμμετέχουν, τηρώντας παράλληλα όλα κριτήρια που θέτει η πολιτεία και να ολοκληρωθεί, όπως άλλωστε ήδη γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η εκτίμηση κόστους για την διεξαγωγή όλων των αγώνων της Α’ Εθνικής Γυναικών με αυτά τα κριτήρια και με βάση τα σημερινά δεδομένα ανέρχεται περίπου στις 60-70.000€ τον μήνα, ποσό που φαντάζει μηδαμινό για την ΕΠΟ και τα έσοδα της γενικώς, συνυπολογίζοντας και τις συνέπειες(σε πρακτικό, εκτελεστικό αλλά και ηθικό τομέα) της μη τέλεσης μία ανώτερης Εθνικής κατηγορίας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η ΕΠΟ από την περσινή μη ολοκλήρωση των Γυναικείων πρωταθλημάτων εξοικονόμησε εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ, ενώ για τη φετινή περίοδο η επιχορήγηση της UEFA αναμένεται να είναι αρκετά μεγαλύτερη.

Επιπλέον η πολιτεία και η ΓΓΑ που τόσο πολύ έχει βοηθήσει όλα τα υπόλοιπα αθλήματα, ακόμα και αυτά μικρότερων κατηγοριών με εξασφάλιση τηλεοπτικής στέγης χωρίς καμία ανταποδοτικότητα, θα μπορούσε με δική σας παρέμβαση να κάνει το ίδιο και για το Γυναικείο ποδόσφαιρο επιδεικνύοντας την απαιτούμενη για την περίσταση κοινωνική ευαισθησία.

Αξιότιμα μέλη των Επιτροπών της ΕΠΟ στην ουσία σας απευθύνουμε κραυγή αγωνίας ζητώντας να βοηθήσετε τις ομάδες για ένα-δύο μήνες με το πρόβλημα που προέκυψε ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα διότι οτιδήποτε διαφορετικό θα αποτελέσει ταφόπλακα για την πλειοψηφία των ομάδων μας όπως και για το Γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα μας, οδηγώντας το αρκετά χρόνια πίσω.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΦΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ