Βαθμολογία

Κορονοϊός: Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες ανακοίνωσε ο Πέτσας

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας για την Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες για τις επόμενες 14 ημέρες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας καθυστέρησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών καθώς ήταν σε εξέλιξη μεγάλη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι το καθολικό lockdown θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, Τρίτη 2 Νοεμβρίου στις 6:00 και θα προβλέπει την αποστολή SMS για τις μετακινήσεις, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία. Την ίδια ώρα, η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες στην ζώνη επιτήρησης, στην ζώνη αυξημένου κινδύνου και στην ζώνη με τις περιοχές που είναι στο γκρι που θα είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες.

Η πληροφορία πως η κυβέρνηση θα εφαρμόσει στη συμπρωτεύουσα το μοντέλο Μαρτίου είχε αρχίσει να κυκλοφορεί λίγο νωρίτερα, λόγω της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων και της ασφυκτικής πίεσης που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία.

newsbomb.gr