Βαθμολογία

Χαρδαλιάς: Ενα γενικό lockdown δεν αποτελεί επιλογή

«Η κόπωση των συμπολιτών μας είναι απολύτως κατανοητή και αναμενόμενη», δηλώνει μιλώντας στα «Παραπολιτικά» και στον δημοσιογράφο Βασίλη Βενιζέλο, αναφορικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον COVID-19  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Χρειάζεται, όμως, ακόμα μία υπερπροσπάθεια από όλους μας », προσθέτει. Ο χρόνος για τον ίδιο έχει συμπυκνωθεί αφάνταστα, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφεται στη χώρα μας μια επιθετική αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού. Ετσι, η συζήτησή μας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, λίγο μετά το πέρας της τακτικής τηλεδιάσκεψης με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

«Ενα νέο γενικό lockdown δεν αποτελεί επιλογή», υπογραμμίζει ο κ . Χαρδαλιάς και συνεχίζει λέγοντας πως «προφανώς κ α ι , αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα περάσουν κι άλλες περιοχές, μετά την Κοζάνη και την Καστοριά, στο επίπεδο 4 του Χάρτη» (σ.σ. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη «κοκκίνησαν», μαζί με τα Γιάννινα και τις Σέρρες).