Βαθμολογία

Football League: Αυτοί είναι οι δύο όμιλοι

Στο σημερινό ΔΣ της Football League, καταρτίστηκαν οι δύο όμιλοι του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2020-2021. Οι 20 ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, ενώ όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν, χωρίστηκαν οι Ολυμπιακός Βόλου και Νίκη Βόλου.

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα συμμετέχει στον βόρειο όμιλο, ενώ η Νίκη στον νότιο όμιλο. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, καθώς μετά την κανονική διάρκεια των 18 αγωνιστικών, θα ακολουθήσουν πλέι οφ και πλέι άουτ. Αναλυτικά οι όμιλοι:

Ο βόρειος όμιλος

ΑΕΠ Κοζάνης
Αλμωπός Αριδαίας
Απόλλων Πόντου
Βέροια
Θεσπρωτός
Καβάλα
Ολυμπιακός Βόλου
Πιερικός
Πανσερραϊκός
Τρίγλια

Ο νότιος όμιλος

Αιγάλεω
Ασπρόπυργος
Αστέρας Βλαχιώτη
Επισκοπή
Ιάλυσος
Καλαμάτα
Καλλιθέα
Νίκη Βόλου
Ρόδος
Σαντορίνη 2020

Οι αποφάσεις του ΔΣ

Αποφασίστηκε ομόφωνα η έναρξη του Πρωταθλήματος της Super League 2 στις 7 Νοεμβρίου 2020. Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Football League, το οποίο θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Προκειμένου να χωριστούν ισάριθμα οι ομάδες, πραγματοποιήθηκε κλήρωση ανάμεσα στις δυο ομάδες του Βόλου και έτσι προέκυψαν.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δυο φάσεις. Πρώτη φάση η κανονική περίοδος με 18 αγωνιστικές και δεύτερη φάση τα πλέι οφ και πλέι άουτ.

Στα πλέι οφ θα αγωνιστούν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1-4 σε κάθε όμιλο με αγώνες εντός και εκτός έδρας των έξι αγωνιστικών – διατηρώντας τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο (σύνολο τέσσερις) προβιβάζονται στην Super League 2.

Αντίστοιχα οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 5-10 θα αγωνιστούν σε πλέι άουτ με εντός και εκτός έδρας αγώνες σε δέκα αγωνιστικές – επίσης διατηρώντας τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις 9η και 10η θέση κάθε ομίλου (σύνολο τέσσερις) θα υποβιβαστούν στη Γ' Εθνική κατηγορία.