Βαθμολογία

Football League: Σενάρια για νέο κενό και άνοδο ομάδας από Γ’ Εθνική

Ενόψει του ΔΣ για τον καταρτισμό ομίλων στη Football League, κυκλοφορούν σενάρια για αποχώριση ομάδας. Εντός της ημέρας αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το πρωτάθλημα της Football League, καθώς συνεδριάζει, μέσω τηλεδιάσκεψης στις 13:00, το ΔΣ της Ένωσης Super League 2 - Football League. Ήδη έχει αποφασιστεί να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με 20 ομάδες, που θα χωριστούν σε δύο ομίλους.

Γι’ αυτό άλλωστε προ ημερών αποφασίστηκε από την ΕΠΟ η άνοδος του ΑΣ Σαντορίνης 2020 στη Football League, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 20 ομάδων.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν τα σενάρια για ακόμη μια άνοδο ομάδας από τη Γ’ Εθνική, προκειμένου να καλυφθεί νέο κενό που θα προκύψει στις ομάδες της Football League.

Στάση αναμονής τηρούν οι Αναγέννηση Άρτας και Γιούχτας, που ελπίζουν σε άνοδο την τελευταία στιγμή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς είναι οι μόνοι διαθέσιμοι περσινοί δευτεραθλητές από τη Γ’ Εθνική, που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει να αγωνίζονται στο νέο πρωτάθλημα.

Η ομάδα που περιμένουν όλοι να μην καταφέρει να αγωνιστεί στη Football League είναι ο Απόλλων Πόντου, ο οποίος εκτός του γεγονότος ότι δεν έχει κάνει αγωνιστικό σχεδιασμό, αντιμετωπίζει πολλά χρέη και με την έναρξη του πρωταθλήματος θα «σκάσουν» οι ενεργοποιήσεις ποινών αφαίρεσης βαθμών που έχουν επιδικαστεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Ωστόσο, για να προκύψει κενό στη Football League, θα πρέπει η διοίκηση του Απόλλωνα Πόντου να αποσύρει τη συμμετοχή της από το πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση, όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στο σημερινό ΔΣ της διοργανώτριας.

onsports.gr