Βαθμολογία

Χαµηλές πτήσεις και πίεση στο Open

Δεν έχει τέλος η εσωστρέφεια που επικρατεί στο Open, με φόντο τόσο τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης γενικότερα όσο και συγκεκριμένα το κομμάτι της ενημέρωσης, όπου το κεντρικό δελτίο ειδήσεων συνεχίζει τις απελπιστικά «χαμηλές πτήσεις». Ο επικεφαλής του τομέα, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης λύσεων, η οποία πάντως καθίσταται όλο και πιο αγχώδης, δεδομένου του γεγονότος ότι ο χρόνος, αλλά και το σύστημα Σαββίδη πιέζουν για άμεσα αποτελέσματα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το πόστο του αρχισυντάκτη πολιτικού ανέλαβε πλέον ο Χρήστος Τσιγουρής, ο οποίος ωστόσο αναγνωρίζει σε συνομιλητές του πως τα περιθώρια κινήσεων είναι πια ελάχιστα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η συνέχιση της παρουσίας της Σοφίας Φασουλάκη στο κυβερνητικό ρεπορτάζ, αν και η ίδια έχει αναδειχθεί εδώ και χρόνια ως μία από τις κορυφαίες δικαστικές συντάκτριες. Οπως έχουν έλθει τα πράγματα, η τελευταία ελπίδα ανάκαμψης των ποσοστών του τομέα ενημέρωσης, αλλά και γενικότερα του τηλεοπτικού σταθμού είναι η έναρξη ορισμένων ψυχαγωγικών προγραμμάτων, στα οποία ποντάρουν πολύ στην Παιανία, προκειμένου να «τραβήξουν το κάρο». Ο λόγος για το «Just the two of us» του Νίκου Κοκλώνη και την εκπομπή της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Στο μεταξύ, τις προηγούμενες ημέρες γνωστοποιήθηκε και η πλέον ηχηρή αποχώρηση από το Open, που δεν είναι άλλη από αυτή του μέχρι πρότινος επικεφαλής του Δ.Σ. του καναλιού του Σαββίδη, Γιώργου Λεβέντη, που επιστρέφει στα γνώριμα γι’ αυτόν «λημέρια» του Ομίλου ΑΝΤ1. Οπως λένε οι γνωρίζοντες, πρόκειται για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου, μια και ο ίδιος ουδέποτε μπόρεσε να βρει κοινούς κώδικες με τους εκπροσώπους της ιδιοκτησίας και προσωπικά με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

Πηγή: media.gr