Βαθμολογία

Δεύτερη νίκη για την Εθνική στο Nations League, 2-0 τη Μολδαβία

Η Εθνική επικράτησε 2-0 της Μολδαβίας στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Nations League και έφτασε τους επτά βαθμούς στον τρίτο όμιλο της League C. Το σκορ άνοιξε με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μπακασέτας, ενώ στην ίδια φάση έμειναν με δέκα παίκτες οι Μολδαβοί λόγω αποβολής του Ποσμάκ. Το 2-0 διαμόρφωσε στο 50’ ο Μάνταλος, ενώ στο 88’ ο Βλαχοδήμος απέκρουσε πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ρότα. Δοκάρι είχε στις καθυστερήσεις ο Φορτούνης.

Η εθνική είχε 78% κατοχή στο α΄ ημίχρονο, αλλά της έλειψαν οι δημιουργικές ιδέες για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Ουσιαστικά οι διεθνείς δημιούργησαν μόνο δύο ευκαιρίες, μία στο 13΄ με πλασέ του Μπακασέτα από δύσκολη θέση που απομάκρυνε ο Μούντρατς και μία στο 35΄ με τον Ναμάσκο να πέφτει στα πόδια του Παυλίδη και να μην του επιτρέπει να εκμεταλλευθεί την κάθετη μπαλιά του Μάνταλου.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως, έγινε η φάση που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι. Από πάσα του Κουρμπέλη στον Παυλίδη, ο επιθετικός της Βίλεμ μπήκε στην περιοχή, ο Ποσμάκ τον κράτησε ανεπαίσθητα και -προς γενική έκπληξη- ο Ολλανδός διαιτητής Χίγκλερ καταλόγισε πέναλτι και απέβαλε τον Μολδαβό αμυντικό! Ο Μπακασέτας ευστόχησε από την άσπρη βούλα και το έργο της ελληνικής ομάδας έγινε πολύ πιο απλό.

Το ματς «τελείωσε» οριστικά στο 50΄, όταν ο Μάνταλος αξιοποίησε την πολύ καλή μπαλιά του Μπακασέτα, κατέβασε ωραία και νίκησε τον Ναμάσκο για το 2-0. Η εθνική στη συνέχεια «κατέβασε στροφές», ενώ ο Φαν΄τ Σιπ έδωσε το «βάπτισμα του πυρός» στον Λάζαρο Ρότα, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Χατζηδιάκου (ο στόπερ της Άλκμααρ χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο δεξιού μπακ).

Μπακασέτας και Φορτούνης έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ, ενώ η Μολδαβία, παρότι στα τελευταία λεπτά έμεινε με εννέα παίκτες (τραυματίστηκε ο Μαραντίτσι και δεν υπήρχε δυνατότητα άλλης αλλαγής), κέρδισε πέναλτι στο 88΄ σε μαρκάρισμα του Ρότα στον Ρέαμπτσιουκ, αλλά ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε τη μπάλα στην εκτέλεση του Μιλιντσεάνου. Στις καθυστερήσεις η εθνική είχε δύο δοκάρια, σε ισάριθμα σουτ του Φορτούνη.

Γκολ: 45'+3 πεν. Μπακασέτας, 50' Μάνταλος.

88' έπιασε πέναλτι ο Βλαχοδήμος.

90' +1 δοκάρι ο Φορτούνης.

90' +3 δοκάρι ο Φορτούνης.

Κίτρινες κάρτες: Ρότα, Φορτούνης - Καϊμάκοφ, Νικολαέσκου, Άρμας, Ράκου.

Κόκκινες κάρτες: 45'+1 Ποσμάκ.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (69' Ρότα), Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Κουρμπέλης (83' Μπουχαλάκης), Ζέκα, Λημνιός (76' Πέλκας), Μάνταλος (69' Φορτούνης), Μπακασέτας, Παυλίδης (83' Φούντας).

Μολδαβία: Ναμάσκο, Μούντρατς, Ποσμάκ, Άρμας, Πλατσίκα, Κότσιουτς, Ρέαμπτσιουκ, Ράτσα (66' Μαραντίτσι), Ιονίτσα (76' Ράκου), Καϊμάκοφ (46' Επουρεάνου), Νικολαέσκου (58' Μιλιντσεάνου).

3ος Όμιλος

ΕΛΛΑΔΑ-Μολδαβία 2-0 (45'+3 πεν. Μπακασέτας, 50' Μάνταλος)

Κόσοβο-Σλοβενία 0-1 (22' Βούτσκιτς)

Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

ΕΛΛΑΔΑ 7

Σλοβενία 7

Μολδαβία 1

Κόσοβο 1


zougla.gr