Βαθμολογία

Το… μπαμ στις μεταγραφές έκανε η Ξάνθη

Οι Θρακιώτες κάθε μέρα ανακοινώνουν ποδοσφαιριστές που τους καθιστούν απ’ τα φαβορί για την άνοδο στη Super League. Η τελευταία τους κίνηση, μάλιστα, είναι σίγουρα… κερασάκι στην τούρτα!

Η Ξάνθη ανακοίνωσε την απόκτηση του Πάτρικ Έμπερτ. Πρόκειται για Γερμανό μεσοεπιθετικό ο οποίος βρίσκεται στο 33ο έτος της ηλικίας του. Έχει σπουδαίο βιογραφικό όμως! Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Ντινάμο Δρέσδης. Το όνομά του, πάντως, το «έχτισε» στην εξαετία που αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα της Χέρτα Βερολίνου. Από τις ακαδημίες της οποίας προέρχεται!

Μετά το σύλλογο της Γερμανικής πρωτεύουσας, πήρε μεταγραφή στην Ισπανική Ρεάλ Βαγιαδολίδ. Από εκεί μετακόμισε στη Ρωσία για τη Σπαρτάκ Μόσχας, πριν επιστρέψει στην Ισπανία για τη Ράγιο Βαγιεκάνο! Επίσης έχει αγωνιστεί στην Ίγκολσταντ!

Η σπουδαιότερη στιγμή της καριέρας του, ήταν η κατάκτηση του Euro των Ελπίδων με τη Γερμανία το 2009! Έχοντας συμπαίκτες όπως ο Νόιερ, ο Χούμελς, ο Μπόατενγκ, ο Κεντίρα, ο Κρος και ο Οζίλ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ξάνθης για τη σημαντική μεταγραφή: «Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή PATRICK EBERT.

Ο έμπειρος Γερμανός ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού μέσου έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά 395 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε, κυρίως με τη Χέρτα, αλλά και τις Βαγιαδολίδ, Σπαρτάκ Μόσχας, Ράγιο Βαγεκάνο, Ίνγκολσταν και Δυναμό Δρέσδης. Στο ξεκίνημα της καριέρας του ήταν 13 φορές διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της Γερμανίας και Πρωταθλητής Ευρώπης Κ-21 το 2009, ενώ το 2011 είχε κερδίσει το πρωτάθλημα της 2. Bundesliga με την Χέρτα.

Patrick, καλώς ήρθες στην ΞΑΝΘΗ!».