Βαθμολογία

Football League: Ανατροπή με Σαντορίνη και 20 ομάδες!

Πρόταση-ανατροπή ψηφίστηκε στην ΕΠΟ για το πρωτάθλημα της Football League με  προβιβασμό του ΑΣ Σαντορίνη 2020. Ραγδαίες εξελίξεις στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ σε ό,τι αφορά την Football League. Έπεσε στο τραπέζι πρόταση προβιβασμού του ΑΣ Σαντορίνη 2020, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Με 14 ψήφους υπέρ ο ΑΣ Σαντορίνη 2020 θα αγωνιστεί στην Football League. Έτσι οι ομάδες θα γίνουν συνολικά 20 για να δημιουργηθούν 2 όμιλοι των 10!

Δεν ψήφισαν την πρόταση ο Ολυμπιακός, ο πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης και ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Για την πρόταση η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ έδωσε το Ok ώστε ο ΑΣ Σαντορίνη 2020 να προβιβαστεί με τον συντελεστή του 2ου καλύτερου στην Football League. Κι αυτό διότι λαμβάνεται υπόψιν η πορεια της Θύελλας Καμαρίου με την οποία και έγινε η συγχώνευση.

Μπαράζ και φέτος στην SL2

Παράλληλα συζητήθηκε και η πρόταση που είχε καταθέσει η Ένωση Super League 2 – Football League για απευθείας προβιβασμό 2 ομάδων στην SL1. Δεν πέρασε καθώς υπέρ ψήφισαν μόνο ο Λεωνίδας Λεουτσάκος και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην SL2-FL, κ. Θωμαϊδης. Αυτό σημαίνει ότι και τη φετινή σεζόν θα ισχύσει ό,τι και πέρυσι. Ένας θα ανέβει απευθείας και ο 2ος θα παίξει μπαράζ.

Παράταση για Football League στη Σαντορίνη

Για το 1+1 που εγκρίθηκε θα χρειαστεί αλλαγή στην προκήρυξη και θα γίνει ΔΣ με τηλεδιάσκεψη την προσεχή Τρίτη. Εκεί θα γίνει και η αλλαγή στο καλεντάρι ώστε το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί στους προβλεπόμενους χρόνους.

Επίσης, δόθηκε παράταση μέχρι 20/10 σε Διαγόρα, ΟΦΙ για την αδειοδότηση. Κάτι που ισχύει και για τη Σαντορίνη ωστε να προλάβει τη διαδικασία σύστασης ΠΑΕ.

Τι αποφασίστηκε στον κρητικό όμιλο

Ξεκαθαρίστηκε ακόμη από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ τι θα γίνει με τον κρητικό όμιλο, με τον Πλατανιά να μπαίνει και επίσημα ως 16η ομάδα στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα των Χανίων θα πάρει στο πρόγραμμα τη θέση του ρεπό και έτσι δεν θα γίνει νέα κλήρωση στον κρητικό όμιλο. Η πρεμιέρα ως γνωστόν έχει μετατεθεί για την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

mikriliga.com