Βαθμολογία

ΠΑΕ Ξάνθη: Απέκτησε και Ελίνι Δημούτσο

Ξεκινούσε την καριέρα του επαγγελματικά, την ίδια χρονιά που η Ξάνθη είχε στο ρόστερ της παίκτες όπως οι Τοροσίδης, Λουτσιάνο, Λαμπριάκος, Παπαδημητρίου, Παβιό, Ζαπρόπουλος, Μαχράτζε, κ.ά. και προπονητή τον Γιάννη Μαντζουράκη.

Τότε, ο Ελίνι Δημούτσος έπαιρνε τις πρώτες του συμμετοχές με τη φανέλα του Ηλυσιακού και μετά από δύο χρόνια μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Μετά την πρώτη του χρονιά εκεί, ακολούθησαν οι δανεισμοί σε ΟΦΗ, Παναιτωλικό και Μλάντα Μπόλεσλαβ, τη χρονιά που η τελευταία πήρε το κύπελλο. Επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ατρόμητου και με τις συμμετοχές εκεί κέρδισε την αναγνώριση με την μοναδική του εμφάνιση με την Εθνική μας, στις 15/8/12 και στο φιλικό 2-3 επί της Νορβηγίας με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος. Μετά από 4 χρόνια στο Περιστέρι πήγε στον Αστέρα Τρίπολης, πριν τη χρονιά στον Πλατανιά. Στην Ξάνθη έρχεται μετά και από μία γεμάτη διετία με τα χρώματα της Λαμίας, ενώ επιστρέφει σε πιο κάτω κατηγορία (Β’) μετά το 2009-10, όταν και είχε τερματίσει 7ος με τον Παναιτωλικό.

Σαφέστατα και είναι γνωστό τί μπορεί να προσφέρει ο Δημούτσος στην Ξάνθη στο φίλαθλο κοινό, με την MGC Sports Ltd να δίνει έξτρα ενέργεια στον άξονα του ΑΟΞ. Από τη στιγμή που έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του έχοντας γεμάτες σαιζόν σε διαφορετικές συνθήκες, όπου κι αν αγωνίστηκε, είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει την ομάδα για την άμεση επάνοδο στην SL1.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για την απόκτηση του Δημούτσου: «Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή ΕΛΙΝΙ ΔΗΜΟΥΤΣΟ. Ο 32χρονος μέσος αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου και με την εμπειρία των 385 επίσημων αγώνων με τις προηγούμενες ομάδες του (Ηλυσιακός, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Μλάντα Μπόλεσλαβ, Ατρόμητος, Αστέρα Τρ., Πλατανιά και Λαμία) θα ενισχύσει την ομάδα μας.

Ελίνι, καλώς ήρθες στην ΞΑΝΘΗ!»

Πηγή: xanthi-sport