Βαθμολογία

Στους ομίλους του Champions League ο Ολυμπιακός

Την πρόκριση στους ομίλους του Champions League πήρε με χαρακτηριστική άνεση ο Ολυμπιακός, μετά τη λευκή ισοπαλία (0-0) με την Ομόνοια, στον αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης στο «ΓΣΠ». Οι Πειραιώτες υπερασπίστηκαν το υπέρ τους 2-0 και μάλιστα αν ο Φαμπιάνο δεν κατέβαζε τα… ρολά θα πετύχαιναν και δεύτερη νίκη κόντρα στο συγκρότημα του Μπεργκ.

Έστω κι έτσι πάντως η ομάδα του Μαρτίνς πέτυχε το ζητούμενο που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, βάζοντας στα ταμεία της 32 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι ο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3. Κάτω από τα ερυθρόλευκα γκολπίστ είναι ο Ζοζέ Σα, ενώ στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά πήραν θέση οι Χολέμπας, Μπα, Σεμέδο και Ραφίνια.

Η τριάδα κεντρικών χαφ της ομάδας του Πειραιά απαρτίζεται από τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Καμαρά, ενώ οι Ραντζέλοβιτς και Βαλμπουενά είναι στα δύο «φτερά», με τον Ελ Αραμπί να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Αντόνιο Μιγκέλ Ματέου Λαόθ από την Ισπανία, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντέιβις, Παλομάρ και 4ο τον Μοντέρο. Στο VAR είναι ο Ερνάντεθ, με βοηθό τον Μπενγκοετσέα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ στο ματς, ωστόσο οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που απείλησαν ουσιαστικά πρώτοι. Στο 5ο λεπτό οι Πειραιώτες «φλέρταραν» με το 0-1, όταν ο Ελ Αραμπί βρέθηκε απέναντι από τον Φαμπιάνο,  με τον Βραζιλιάνο όμως να αποκρούει την μπάλα.

Ένα λεπτό αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν ο Μαροκινός επιθετικός τους έπεσε στην περιοχή της Ομόνοιας από κράτημα του Χουμπότσαν, ωστόσο σύμφωνα με τον Λαόθ δεν υπήρξε παράβαση.

Η ομάδα του Μαρτίνς συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, είχε την κατοχή της μπάλας και στο πρώτο ημίωρο του ματς δεν απειλήθηκε καθόλου από τους γηπεδούχους, με εξαίρεση μία κεφαλιά του Λούφτνερ στο 11', που δεν βρήκε στόχο, καθώς η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Σα.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός έφτασε εκ νέου κοντά στο γκολ στο 18ο λεπτό. Ο Καμαρά τροφοδότησε τον Ραντζέλοβιτς και αυτός σούταρε από θέση βολής μέσα από την περιοχή, με την μπάλα όμως να μη του κάνει το χατήρι, καθώς πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Φαμπιάνο.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο η οπισθοφυλακή των Πειραιωτών δούλευε... ρολόι κι έτσι ο Σα δεν είχε καθόλου δουλειά στο πρώτο 45λεπτο.

Άλλωστε, στη μοναδική φάση (33') που ο Μπα έκανε «τσαφ», μετά από τη σέντρα του Χουμπότσαν, ήρθε ο Σεμέδο σαν από μηχανής Θεός και με ένα σωτήριο τάκλιν πήρε την μπουκιά από το στόμα του Μποτεάκ, προτού αυτός εκτελέσει από κοντά.

Στα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Έτσι η λευκή ισοπαλία (0-0) ήταν το αποτέλεσμα με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι ομάδες.

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 46' η Ομόνοια είχε καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο πέρασε ανεκμετάλλευτη. Ο Μπα έκανε φάουλ έξω από την περιοχή στον Ντούρις, με τον Μποτεάκ να αναλαμβάνει την εκτέλεση, βλέποντας όμως την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το δοκάρι του Σα.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και σε διάστημα ενός λεπτού απείλησε δις την εστία των γηπεδούχων. Στο 61' ο Καμαρά έκανε καλό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Φαμπιάνο να δείχνει να αντανακλαστικά του, διώχνοντας την μπάλα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βραζιλιάνος ενήργησε εκ νέου σωτήρια αυτή τη φορά σε σουτ του Χολέμπας έξω από την περιοχή.

Η ομάδα του Πειραιά συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και στο 65ο λεπτό σήμανε εκ νέου συναγερμός στα καρέ των γηπεδούχων, με τον Λανγκ να προλαβαίνει αρχικά με τάκλιν τον Ελ Αραμπί πριν αυτός σουτάρει και τον Φαμπιάνο στη συνέχεια της φάσης να νικά τον Ραντζέλοβιτς, εξουδετερώνοντας το πλασέ του.

Ο επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με τον γκολκίπερ της Ομόνοιας να κρατά μόνος του το 0-0, κάνοντας ακόμη μία σπουδαία επέμβαση στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά στο 78', με τον Μασούρα στην εξέλιξη της φάσης να σουτάρει, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Μάλιστα στο 82'  ο Φαμπιάνο απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα μετά το πλασέ του Μασούρα, ενώ στο 87' είχε «όχι» και στον Εμβιλά. Το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League για δεύτερη συνεχή χρονιά και 20η στην ιστορία του.

Κίτρινες: Μπα (Ολυμπιακός), Χολέμπας (Ολυμπιακός), Μποτεάκ (Ομόνοια), Κούσουλος (Ομόνοια), Ραφίνια (Ολυμπιακός)

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέσιακς, Χούμποτσαν, Κούσουλος, Γκόμες, Τζιωνής (84' Σενέ), Παπουλής (70' Ασάντε), Μποτεάκ, Ντούρις (70' Κακουλής)

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς 74' Μασούρας), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

 

zougla.gr