Βαθμολογία

Εντυπωσιακή εκκίνηση για τον Φαλανιακό (PICS)

Διαστάσεις θριάμβου πήρε η πολύ μεγάλη σε έκταση νίκη του Φαλανιακού αφού κέρδισε τον Πύρρο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΛ DE TOX με σκορ 1-6.

Της Βάσως Γκατζούλη

Η αναμέτρηση διεξήχθη στο «Κουκολίτσιος – Μουσιάρης». Πολύ νωρίς στο 11’ και 17’ μπήκε μπροστά στο σκορ ο Φαλανιακός βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Σίγουρα είχε την υπεροχή, επέδειξε δύναμη και συγκέντρωση, από την άλλη ο Πύρρος προσπάθησε να φέρει σε μία ισορροπία το ματς και την αρχή έκανε στο 39’ που μείωσε σε 1-2.

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι το ημίχρονο αλλά και μέχρι το 57’ που ο Φαλανιακός πέτυχε και το τρίτο γκολ, ο Πύρρος πίεσε πάρα πολύ για την ισοφάριση όμως από εκεί και πέρα δεν έδειξε σοβαρότητα και δεχόταν σα «βροχή» αρκετά γκολ. Σίγουρα ο Φαλανιακός έδειξε μία πολύ καλή εικόνα αφού έχει βάλει πλώρη και θέλει να πρωταγωνιστήσει, από την άλλη ο Πύρρος έχει πολύ δρόμο και πρέπει να δουλέψει πολύ στη νέα κατηγορία. Διαθέτει σίγουρα ένα καλό σύνολο που πιστεύουμε πως θα έχει πολύ καλή συνέχεια.

Στο 11΄ο Κώστας Τσιάκος με ένα άπιαστο σουτ στο «Γ» της εστίας του Ξύτσα έκανε το 0-1 μετά από ωραία προσπάθεια του Λόλα που έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, εκεί ο Αντωνόπουλος έδωσε την πάσα στον σκόρερ.

Έξι λεπτά αργότερα ξέφυγε από την άμυνα ο Μπλέντι, έδωσε στον Αντωνόπουλο, αυτός στον Αποστόλη Νάστα που με πλασέ έγραψε το 0-2.

Στο 39΄ο Άλκης Νικούλης με σουτ μείωσε σε 1-2 αφού προηγήθηκε απόκρουση του Ντιντή σε σουτ του Φουρκιώτη. Στο 42΄οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Πανταζή Η. από τον Σουλάι αλλά ο κ. Στάικος που ήταν κοντά στη φάση έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης ανήκε στους γηπεδούχους με τον Γιώργη στο 49΄ να έχει ένα καλό σουτ που έφυγε άουτ.

Στο 57΄και μετά από εκτέλεση φάουλ του Πανταζή Γ. και ενστικτώδης απόκρουση του Ξύτσα μετά από προβολή αμυντικού, ο Βασίλης Λυγούρας που έκανε το 1-3.

Ο Φαλανιακός ανέβασε στροφές και σκόραρε αρχικά με τον Κώστα Τσιάκο (63΄) αφού η μπάλα βρήκε πρώτα στο δοκάρι. Στη συνέχεια ο  Αποστόλης Νάστας στο 68΄πέτυχε το 1-5 με ωραία ατομική ενέργεια και στο 83’ ο Τσιάκος έδωσε στον Λόλα και αυτός διαμόρφωσε το τελικό 1-6.

Για τον Πύρρο είχε μια καλή στιγμή στο 66΄με τον Νικούλη αλλά ο Ντιντής απέκρουσε εντυπωσιακά

.

ΠΥΡΡΟΣ (Δ. Βλάχος): Ξύτσας, Τσιρογιάννης, Μάρης, Ακρίβος (67΄Λέτσιος), Κυπαρίσσης (67΄Αλιάι), Σουλάι (67΄Τσάκουλης Π.), Φουρκιώτης, Σάρρα, Νικούλης, Παρασκευούδης (2΄, λ.τ Νησίδης, 56΄λ.τ Βύρλας), Γιώργης.

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Κ. Νεμπεγλέρας): Ντιντής, Πανταζής Η., Ντανίκας (82΄Κακανούλιας), Γιαννακόπουλος, Πανταζής Γ. (69΄λ.τ Κολοβός), Λυγούρας Β. (71΄Πανταζής Μ.), Νάστας (82΄Φατούρας), Αντωνόπουλος, Λόλας (82΄Λυγούρας Χ.), Τσιάκος, Μπλέντι.

Διαιτητική τριπλέτα: Στάικος, Καρακώστας, Δεδικούσης.