Βαθμολογία

Ιανός: Θρίλερ στην Καρδίτσα με τους αγνοούμενους

Ανθρώπινες απώλειες και τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Καρδίτσα, Φάρσαλα, αλλά και Κρήτη.

Η περιοχή που επλήγη περισσότερο ίσως από κάθε άλλη είναι η Καρδίτσα. Δύο άνθρωποι (από τους συνολικά τρεις) έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή, ενώ ακόμα δύο αγνοούνται.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες εντοπισμού της 43χρονης που παρασύρθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε χθες, αλλά όχι και η ίδια. Ακόμα αγνοείται βοσκός στο Μακρυχώρι Καρδίτσας.

Σήμερα, συνεχίστηκε η αγωνιώδης προσπάθεια για τον εντοπισμό της 43χρονης, με 28 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 3 drones της 1ης ΕΜΑΚ να επιχειρούν στην περιοχή. Στις έρευνες συμμετέχουν και εθελοντές.

Όλα αυτά τη στιγμή που μπορεί ο Ιανός να έχει φύγει από την Ελλάδα, ωστόσο η χώρα μας μετρά τις πληγές της και καλείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας. Ένα από αυτά είναι τα 40 άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Οξυά Καρδίτσας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να μπει ή να βγει από το χωριό λόγω των καταστροφών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Παλαμά, Γ. Σακελλαρίου, εκκενώνεται η κοινότητα Μεταμόρφωση στην Καρδίτσα. Η άνοδος της στάθμης των ποταμών συνεχίστηκε και έτσι αποφασίστηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι. Σύμφωνα με το karditsalive.net, πλέον γίνονται οι απαραίτητες διεργασίες για να συντονιστεί η εκκένωση σωστά.

Όπως εξήγησε ο κ. Σακελλαρίου στο KarditsaLive.Net η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς υπάρχει ανησυχητική άνοδος της στάθμης στον ιταλικό ποταμό και προκειμένου να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα να κινδυνεύσουν ζωές, σε περίπτωση «σπασίματος» αποφασίστηκε η εκκένωση.

Στο χώρο πάντως, συνέχισε ο κ. Σακελλαρίου, βρίσκονται δύο μηχανήματα προκειμένου να παρέμβουν και με τομές να εκτονώσουν την πίεση εφόσον χρειαστεί.

in.gr