Βαθμολογία

Όλα στον… αέρα για Πλατανιά

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του χανιώτικου ποδοσφαίρου που μία ομάδα από τα Χανιά καταφέρνει κάτι τέτοιο, επίτευγμα που παρά τις προσπάθειες που ακολουθούν με τον ΑΟΧ το 2014 και τα Χανιά φέτος, παραμένει μοναδικό.

Μια διαδρομή για το χανιώτικο ποδόσφαιρο ξεκινά… Ακολουθούν έξι σερί σεζόν στην μεγάλη κατηγορία. Δύσκολα τα πρώτα, αλλά τουλάχιστον ο τέταρτος και ο πέμπτος χρόνος, με τον Πλατανιά να φλερτάρει μέχρι και με την έξοδο του στην Ευρώπη καταγράφονται ως οι χρονιές με την πιο μεγάλη αγωνιστική επιτυχία. Ο Πλατανιάς θα γίνει μέλος του κλαμπ, αυτού του πολύ κλειστού όπως φαίνεται πια κλαμπ, της Σούπερ Λιγκ. Αυτά τα έξι χρόνια θ’ ανοίξει τα φτερά του, θα διαφημίσει το ποδόσφαιρο των Χανίων. Και όχι μόνο αυτό. Ενα ακριβώς χρόνο μετά τον “σκληρό” υποβιβασμό του στην Φούτμπολ Λιγκ, η ποδοσφαιρική μοίρα θα του επιφυλάξει μία ακόμα μεγάλη πρόκληση. Το διπλό μπαράζ με τον ΟΦΗ του δίνει την ευκαιρία να επιστρέψει στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας, αλλά το γκολ, από το φάουλ του Ναμπί στον 95ο λεπτό θα διαμορφώσει μια κατάσταση πολύ άσχημη σε βάρος του.

ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ

Οπως σε όλες τις ιστορίες των γηπέδων και ειδικότερα για ομάδες όπως ο Πλατανιάς, το ποδοσφαιρικό “παιχνίδι” θα αποδειχθεί ιδιαίτερα σκληρό. Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι εάν δεν είχε καταγραφεί η περσινή εκπληκτική χρονιά και δεν είχε φτάσει η ομάδα μέχρι το διπλό μπαράζ με τον ΟΦΗ ίσως τα πράγματα να είχαν οδηγηθεί νωρίτερα στην κατάσταση που δείχνουν πως είναι σήμερα. Σήμερα, όπου παραμονές πριν λήξει η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2, μία από αυτές και μάλιστα από τις πιο ιστορικές χάρη στην πορεία που κατέγραψε την τελευταία δεκαετία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Πλατανιάς, να βρίσκεται επί ξύλου κρεμάμενος. Η κατάσταση δείχνει πολύ σκληρή, αλλά είναι και απόλυτα ρεαλιστική… Τα πράγματα βρίσκονται σε ένα τεντωμένο σκοινί και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει αυτή τη στιγμή τι θα επακολουθήσει μέσα στις επόμενες ώρες και αν ο Πλατανιάς θα καταφέρει τελικά να βρει διαδοχή λύση.

«Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΝΟΥΣ»

Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα της αποχώρησης Μαθιουλάκη, το μεγάλο στοίχημα ήταν ποιος θα μπορούσε να αναλάβει το κενό που θ’ άφηνε ο Χανιώτης επιχειρηματίας. Με τα καλά και τα άσχημα του, όπως ισχύει για οποιονδήποτε που τρίβεται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεδομένο είναι ότι ο Μανώλης Μαθιουλάκης έκανε μια μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Επίσης εξαιρετικά σημαντική ήταν όμως η συνδρομή όλων των συνεργατών του, μηδενός εξαιρουμένου. Αυτά είναι γνωστά και αυτή τη στιγμή, η ουσία είναι ότι δε χωρούν εγωισμοί για το μέλλον της ομάδας. Αποδεικνύεται ωστόσο λόγω και της κατάστασης που έχει περιέλθει η κοινωνία από τον κορονοϊό ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί ένας νέος επενδυτής, Χανιώτης εν προκειμένω. «Ο Πλατανιάς ανήκει στον Πλατανιά, στα Χανιά και τους Πλατανιανούς» σιγοψιθυρίζουν πολλοί στον Πλατανιά αυτές τις μέρες. «Αν δεν αναλάβουν αυτοί που πονάνε την ομάδα τα πράγματα θα μπορούσαν να πάρουν μια άσχημη τροπή», σχολιάζουν, οι ίδιοι. Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι που ζουν στον Πλατανιά, αυτοί που τόσα χρόνια ουσιαστικά φρόντιζαν προκειμένου να μη λείπει τίποτε από την ομάδα, στηρίζοντάς την οικονομικά συνεχώς θα μπορούσαν ν’ αναλάβουν τις τύχες της, ωστόσο θα πρέπει να τονιστεί ο κορεσμός που μπορεί να έχει καταβάλει κάποιους, όπως και από την άλλη το γεγονός ότι τα οικονομικά μεγέθη πια της κατηγορίας και ειδικότερα όταν υπάρχει μια προοπτική, ξεφεύγουν, είναι ιδιαίτερα μεγάλα δηλαδή, με συνέπεια να είναι ασύλληπτο αυτή τη στιγμή να υπάρξει μια διάδοχη κατάσταση, ισοδύναμη οικονομικά με αυτή που αποχωρεί…

ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ;

Αυτό ήταν λοιπόν; Αυτό ήταν για τον Πλατανιά; Ενδεχομένως, θα μπορούσαν να πουν κάποιοι, θεωρώντας ότι η ομάδα όχι απλά άνοιξε τα φτερά της αλλά πέταξε πολύ πιο μακριά απ’ ό,τι θα μπορούσε να έχει φανταστεί. Εάν συλλογιστεί άλλωστε κάποιος τι κατάφερε ο Πλατανιάς τα τελευταία χρόνια, πού έφτασε η ομάδα ν’ αγωνίζεται, τι να διεκδικεί, με ποιους προπονητές και παίκτες να συνεργάζεται, τι εκτόπισμα να έχει γενικότερα, θα πάρει απευθείας τις απαντήσεις του. Η πραγματικότητα δείχνει αυτή τη στιγμή ωμή. Δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτε ακόμα, καθώς θεωρητικά ακόμη και να δηλώσει συμμετοχή θα πάρει για κάποιο διάστημα παράταση ζωής, όμως ρεαλιστικά τα πράγματα δείχνουν δύσκολα, τα χρήματα είναι ιδιαίτερα πολλά και κατά συνέπεια αυτό που λέγεται σ’ αυτές περιπτώσεις, μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να γλιτώσει τον Πλατανιά από μια δυσάρεστη κατάληξη…

Πηγή: athlitiko