Βαθμολογία

Στον αέρα η διεξαγωγή του Final 8 του BCL στην Αθήνα!

Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση «ακυρώνουν» την παρουσία κόσμου και το Βasketball Champions League δέχεται πλέον έντονες πιέσεις που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στην αλλαγή έδρας διεξαγωγής των αγώνων.

Ως γνωστόν στις αρχές Σεπτεμβρίου, μέσα από επίσημη συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η διοργανώτρια αρχή έδωσε το χρίσμα στην Αθήνα, έπειτα από δράσεις της ΑΕΚ, που έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάληψη ενός ακόμα μεγάλου ραντεβού.

Η Πολιτεία είχε συμφωνήσει προφορικά και είχε εκφράσει δέσμευση απέναντι στην ηγεσία της FIBA πως θα ανοίξει τις πόρτες του γηπέδου, για ένα μέρος του κόσμου, ώστε να φιλοξενηθούν φίλοι του μπάσκετ στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Αυτή ήταν η βασική αιτία, σε συνδυασμό με τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, που οδήγησαν στην επιλογή της Αθήνας για το Final 8. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα η ελληνική πολιτεία συνέδραμε οικονομικά, μέσω της περιφέρειας, με ένα αξιοσέβαστο ποσό, το οποίο πλέον δεν αποκλείεται να κάνει... φτερά, μαζί με τη διοργάνωση που τίθεται εν αμφιβολω  κατά πόσο θα διεξαχθεί σε 2 εβδομάδες από σήμερα, όπως είναι προγραμματισμένο, στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Άπαντες προσδοκούσαν πως θα υπήρχε η δυνατότητα να ανοίξουν τα γήπεδα, έστω και σε ένα μέρος του, ενόψει και του Final 8 της Αθήνας που ήταν προ των πυλών, όμως έπειτα από την ανακοίνωση της Τρίτης από την πλευρά της Κυβέρνησης η αλλαγή  που υπήρξε σχετιζόταν με την μείωση κόσμου στους κινηματογράφους (από 75% πληρότητα στο 60%) και στους συναυλιακούς χώρους που θα έχουν πλέον 50% πληρότητα.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν κάποιες κρούσεις προς την FIBA, από Ισπανία και Τσεχία, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την διεξαγωγή του μεγάλου ραντεβού του BCL, καθώς πλέον είναι πολύ διαφορετικά τα δεδομένα, από αυτά που είχαν συμφωνηθεί με την ελληνική Κυβέρνηση.

Οι επόμενες μέρες είναι πολύ κρίσιμες για το μέλλον της διοργάνωσης και όλα πλέον είναι ανοιχτά. Την ίδια στιγμή που την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται κλιμάκιο της FIBA στην Αθήνα για να επιθεωρήσει το ΟΑΚΑ και αυτός ήταν και ο λόγος μετάθεσης του Super Cup από το κλειστό του Αμαρουσίου στο Περιστέρι.

Εξυπακούεται πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρόκειται για μέγα φιάσκο από πλευρά της χώρας, που εγγυήθηκε για την διοργάνωση και το χειρότερο είναι πως πλήρωσε κιόλας, για μια διοργάνωση που είναι πιθανό να μην διεξαχθεί στη χώρα μας.

Πηγή: sdna.gr