Βαθμολογία

Στρατιωτική θητεία: «Κλειδώνει» η αύξηση στον Στρατό Ξηράς

Ειλημμένη η απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας – Το σχέδιο για Επαγγελματίες Οπλίτες, ΟΒΑ και αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς - Πώς ενδέχεται να την... πατήσουν όσοι παρουσιάστηκαν φέτος το Σεπτέμβριο

Τα τουρκικά νταηλίκια στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αδράνεια και εφησυχασμό στη χώρα μας. Μετά από τις κρίσιμες μάχες με την Τουρκία σε Έβρο, Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν ηχηρές απαντήσεις στο προκλητικό καθεστώς Ερντογάν, στρατιωτική αλλά και πολιτική ηγεσία είναι πεπεισμένες πως μόνο η ελληνική αποφασιστικότητα μπορεί να συνετίσει την Τουρκία.

Στο ελληνικό «Πεντάγωνο» εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την άμεση αντίδραση και τον επαγγελματισμό που επέδειξε το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, αν και τονίζουν πως περιθώρια βελτιώσεων και διορθωτικών κινήσεων υπάρχουν πάντα.

Υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν πως κατά τη διάρκεια της έντασης με την Τουρκία αυτό που έλειψε περισσότερο ήταν το προσωπικό. Δυστυχώς, τα 10 χρόνια της κρίσης άφησαν το αποτύπωμά τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες έμειναν υποστελεχωμένες μιας και οι προσλήψεις θυσιάστηκαν στον… βωμό των μνημονίων.