Βαθμολογία

Κούγιας: «Θα ανατραπεί η απόφαση κατά του Άρη»

Δεδομένη θεωρεί την δικαίωση του Άρη για την υπόθεση Κοντοβά ο Αλέξης Κούγιας. Ο Αλέξης Κούγιας ξεκαθάρισε στο Metropolis 95,5 FM, πως η απόφαση σε βάρος του Άρη αποτελεί ακραίο ανθρώπινο λάθος και ότι αν οι «κίτρινοι» κινηθούν άμεσα με αίτημα αναψηλάφησης, θα την ανατρέψουν:

«Πληροφορήθηκα χθες το βράδυ από τον κ. Καρτυπίδη που θέλησε να με συμβουλευτεί νομικά για το θέμα. Τα νομικά είναι πολύ απλά εκτός αν υπάρχει ανθρώπινο λάθος. Μου μετέφεραν από τον Άρη την απόφαση. Λέω κατηγορηματικά ότι υπάρχει ακραίο λάθος. Ανθρώπινο θέλω να πιστεύω. Δικαιολογείται το ανθρώπινο λάθος. Πραγματικά λάθος στην ερμηνεία και την εφαρμογή της διάταξης. Προβλέπω την τύχη της υπόθεσης: Υπάρχει νόμος, το άρθρο 20, που λέει ότι σε περίπτωση που υπάρχει διαφορετική νομική προσέγγιση μπορείς να προσφύγεις, καθώς αποτελεί δικονομικό σου δικαίωμα, και να ζητήσεις αναψηλάφηση. Η κα. Μπιτσούνη θα κρίνει την αναψηλάφηση. Η πρόεδρος του Διαιτητικού είναι Α’ Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. Το αίτημα αναψηλάφησης θα γίνει δεκτό και η απόφαση θα ανατραπεί. Δεν πρέπει να πληρώσει ο Άρης. Σήμερα κι όλας πρέπει να κάνει αίτημα αναψηλάφησης και η κα. Μπιτσούνη μπορεί να το δεχθεί άμεσα. Εφάρμοσε νόμο του 2017 για εταιρία του 2014».

Για το ιστορικό των «κίτρινων» που τους φέρνει σ’ αυτή την κατάσταση τώρα είπε: «Ο Άρης όταν έγινε αμετάκλητη η απόφαση για τον Σιστόν και τους υπολοίπους, δεν πήγε στην UEFA και στη FIFA. Δεν παρέστη. Αν δεν πας είναι σα να δικάζεσαι ερήμην. Σφάλμα. Δεν έκανε και έφεση. Έχασε όλες τις προθεσμίες. Η ΕΠΟ ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόσει την απόφαση. Ενώ είναι αμετάκλητη η απόφαση, για να τα έχει καλά με όλους η ΕΠΟ, την άλλαξε, αυτό έδωσε δικαίωμα να βγάλει δελτίο ο Ντουρμισάι και γι’ αυτό τιμωρήθηκαν και η ΕΠΟ και ο Άρης».