Βαθμολογία

Οι πρώτες δηλώσεις των Μπιλ Πάπας και Τόνι Πόποβιτς στην Ξάνθη

Τις πρώτες του δηλώσεις ως νέος ιδιοκτήτης της Ξάνθης έκανε ο Μπιλ Πάπας σε ιστοσελίδα της Αυστραλίας, στην οποία έχει δώσει εκτενή συνέντευξη για την πρόκληση της Ξάνθης και ο νεος προπονητής της ομάδας Τόνι Πόποβιτς.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο Πάπας εκτός από ιδιοκτήτης θα είναι και πρόεδρος του ΔΣ της Ξάνθης ενώ μέλος του νέου ΔΣ θα είναι και ο Ντέιμον Χάνλιν. Παρουσιάστηκε μάλιστα και φωτογραφία τους, όπου στο βάθος υπάρχει το λογότυπο της ΠΑΕ Ξάνθη, αριστερά είναι ο Πάπας, δεξιά ο Χανλιν και στο κέντρο ο νέος προπονητής Τόνι Πόποβιτς.

Σε σχέση με την πρόσληψη του τελευταίου, ο Πάπας αναφέρει: «Μου δίνει μεγάλη χαρά να ανακοινώσω ότι ο Τόνι Πόποβιτς έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο. Ο Τόνι ήταν επαγγελματίας και ενθουσιώδης καθ‘ όλη τη διάρκεια των συζητήσεών μας και έχει την πλήρη υποστήριξή μας αυτός και οι παίκτες, καθώς χτίζουμε σε γερές βάσεις ένα λαμπρό μέλλον για τον σύλλογο».

Σε σχέση με την ομάδα της Ξάνθης, ο Μπιλ Πάπας αναφέρει: «Η Ξάνθη είναι μια ομάδα που παρακολουθώ με ενδιαφέρον εδώ και αρκετό καιρό. Είμαι υπερήφανος που θα γίνω πρόεδρος αυτού του ιστορικού συλλόγου και προσβλέπουμε σε ένα συναρπαστικό μέλλον.

Είμαστε απογοητευμένοι που ο σύλλογος υποβιβάστηκε και θα παίξει στη Super League 2 για πρώτη φορά στην ιστορία του, όμως είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά για να επιστρέψουμε στην Super League. Εργαζόμαστε επιμελώς για  να χτίσουμε νέα θεμέλια για τον σύλλογο που έχει πλούσια ιστορία και πολύ παθιασμένη και υπερήφανη βάση φιλάθλων.

Αυτή είναι μια νέα αρχή για τον σύλλογο. Περιμένω πως και πως να ξεκινήσει η σεζόν και να είμαι με τους φιλάθλους μας μαζί στο γήπεδο μας. Καθώς διανύουμε δύσκολες στιγμές στην παγκόσμια αθλητική βιομηχανία λόγω του Covid, το ποδόσφαιρο θα διαδραματίσει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στην κοινωνία και ελπίζουμε οι φίλοι της ομάδας να είναι περήφανοι για τον σύλλογο».

Από την πλευρά του, ο Πόποβιτς που έφτασε το Σαββατοκύριακο στην Ξάνθη και θα έχει εντός της Δευτέρας την πρώτη συνάντηση με τους παίκτες του, εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με το νέο του σπίτι.

«Είναι τιμη να είμαι ο επικεφαλής προπονητής αυτού του πολύ καλά δομημένου ποδοσφαιρικού συλλόγου με μια περήφανη ιστορία. Είναι μικρός αλλά αξιοσέβαστος. Θέλουμε να επιστρέψουμε στη μεγάλη κατηγορία και να μετρατρέψουμε την έδρα μας σε απόρθητο κάστρο.

Οι οπαδοί πρέπει να ξέρουν ότι θα έχουν έναν προπονητή, επιτελείο και ιεραρχεία που θα είναι αφοσιωμένοι στο να επιστρέψει η ομάδα πίσω στην μεγάλη κατηγορία. Θα λάβουν τα πάντα από εμένα σε σχέση με την εργασία μου και κάνοντας ότι περνά από το χέρι μου για αυτό.

Θέλουμε να πασάσχουμε σταθερότητα και να επαναφέρουμε τον σεβασμό, να αποτελούμε έναν προορισμό που θα προσελκύει νέους παίκτες με φιλοδοξίες».

Σε σχέση με το πως πείστηκε να αναλάβει την Ξάνθη, ο Πόποβιτς ανέφερε: «Η αρχική σκέψη ήταν να αναλάβω μια ομάδα στην Α’ Κατηγορία αλλά αποδέχθηκα και το ενδεχόμενο να είναι στην δεύτερη. Εχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και την εμπειρία για να πετύχω.

Αισθάνομαι ότι με την υποστήριξη του ιδιοκτήτη και της ηγετικής ομάδας, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιστρέψουμε πάλι ψηλά, αλλά θα το κάνουμε με έναν επαγγελματικό και αξιοσέβαστο τρόπο.

Υπάρχει πλήρης αναδιάρθρωση σε εξέλιξη και ακόμα περιμένουμε να δούμε αλλά αφότου μίλησα με τον Μπιλ (Παπας), αυτό μου έδωσε την εμπιστοσύνη να πάω εκεί ανεξάρτητα από την κατηγορία.

Είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία πρώτα από όλα και στη συνέχεια με την πρόκληση. Πάντα μου άρεσαν οι προκλήσεις. Είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που μου δίνεται να εργαστώ στην Ευρώπη. Θέλω να εξελιχθώ και εγώ ως προπονητής και να συναγωνιστώ με τους καλύτερους. Είμαι ενθουσιασμένος αλλά αισθάνομαι ότι μπορώω να προσφέρω κάτι στην Ξάνθη και να εγκαθιδρύσουμε τους εαυτούς μας στην μεγάλη κατηγορία.

Ολα έγιναν πολύ γρήγορα γιατί πολύ πρόσφατα απέκτησε τον σύλλογο. Αλλά με εντυπωσίασαν, είναι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι και όλο αυτό με γεμίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη».

 

sfina.gr