Βαθμολογία

EΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ: Σε προωθημένες συζητήσεις με τη Γαλλία

Διαβεβαιώσεις για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για προωθημένες συζητήσεις με τη Γαλλία. "Μιλάμε με αρκετές χώρες, όχι μόνο με τη Γαλλία. Η αλήθεια είναι ότι με τη Γαλλία έχουμε πιο προωθημένη συζήτηση" τόνισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Επανέλαβε δε, ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με την προμήθεια τόσο φρεγατών όσο και αεροσκαφών. Μάλιστα, οι σχετικές διαδικασίες έχουν επισπευστεί σημαντικά, λόγω και της συνεχιζόμενης έντασης με την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε και την ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, κάνοντας λόγο για επενδύσεις σε έρευνα, τεχνολογία και ανάπτυξη. "Δυστυχώς, η αμυντική βιομηχανία τα πολλά τελευταία χρόνια δεν είχε τη σημασία που έπρεπε να της δίνουμε. Διαχρονικά είναι ένας πυλώνας πολύ σοβαρός και για την οικονομία και για την άμυνα και θα ενεργοποιηθεί".

Όσον αφορά το κόστος των παραπάνω πρωτοβουλιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα σεβαστό ποσό, "αλλά πάντα με σύνεση και σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων".

"Θα ενισχυθεί σημαντικά το κονδύλι που έχει να κάνει με την άμυνά μας. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Θα έχει μία διάρκεια κάποια έτη και θα υπάρξει συνέπεια στην στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά  με σύνεση" έσπευσε να προσθέσει, τέλος.

 

naftemporiki.gr