Βαθμολογία

Καραϊσκάκης: Αναβλήθηκε αορίστως η μεταβίβαση μετοχών στον Καγιούλη!

Για το οριστικό deal Καγιούλη-Δράκου το μόνο που απέμενε ήταν η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα εξέταζε τον φάκελο του νέου μεγαλομετόχου του Καραϊσκάκη, ώστε να δοθεί η τελική έγκριση.

Η μεταβίβαση μετοχών μιας ΠΑΕ εμπίπτει στο άρθρο 69Α του ν. 2725/1999, σε περίπτωση που αφορά ποσοστό μεγαλύτερο του δύο τοις εκατό (2%) του μετοχικού της κεφαλαίου, κατά την ίδρυση ή ύστερα από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και για να είναι έγκυρη απαιτείτε η σχετική άδεια της Ε.Ε.Α. Για να δώσει το “ΟΚ” η Ε.Ε.Α. πρέπει να πληρούνται προϋποθέσεις του ν. 2725/1999 και να διαπιστωθεί η νομιμότητα της προέλευσης των κεφαλαίων με τα οποία πρόκειται να καλυφθεί η αξία των αποκτώμενων μετοχών. Αν δε συντρέχουν αμφότερες οι παραπάνω προϋποθέσεις, φυσικά η σχετική αίτηση απορρίπτεται αιτιολογημένα.

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού λόγω και του Covid-19 για μεγάλο διάστημα δεν πραγματοποιούνταν και όπως ήταν φυσικό πήγαν αρκετά πίσω το συγκεκριμένο θέμα. Όμως, παρά το γεγονός ότι το θέμα ήταν να εξεταστεί για πρώτη φορά την 1η Ιουλίου και μετά από συνεχείς αναβολές, τελικά σήμερα αποφασίστηκε να αναβληθεί αορίστως! Η ανακοίνωση της ΕΕΑ:

«Άδεια 69Α

ΠΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ (εξ αναβολής)

– ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΓΙΟΥΛΗΣ 30%

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ»

 

Θυμίζουμε ότι το αρχικό μετοχολόγιο της ΠΑΕ (300.000 ευρώ) ήταν το εξής:

 

Δράκος Οδυσσέας (26,33%)

Ζουμπούλης Σταύρος (10,26%)

Μπάκας Κων/νος (9,99%)

Νάκης Αθανάσιος (9,99%)

Αλέξης Κων/νος (8,33%)

Κατσέλης Γεράσιμος (6,66%)

Λιάπης Ιωάννης (5,00%)

Πλακίδας Παναγιώτης (4,99%)

16 μικρομέτοχοι με ποσοστό κάτω του 2% (18,45%)

Φυσικά στη συνέχεια υπήρξε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 213.960 ευρώ, χωρίς όμως να γίνει γνωστό ποιοι μέτοχοι αγόρασαν νέες μετοχές, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστη η νέα μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ.

 

Πηγή: artagoal