Βαθμολογία

ΕΠΟ: Στις 12 Σεπτεμβρίου ο τελικός Κυπέλλου σε Ριζούπολη ή... Βόλο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός στις 12 Σεπτεμβρίου - Προς αναβολή η σέντρα του πρωταθλήματος. Έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να επανορίσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που αναβλήθηκε λόγω κρούσματος κορονοϊού, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στις 12 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για την ημερομηνία που πέφτει πάνω στην προγραμματισμένη σέντρα του πρωταθλήματος της Super League, η οποία παρά το γεγονός ότι δεν έκανε την Γενική Συνέλευση λόγω έλλειψης απαρτίας και δίχως να υπάρχει ακόμα η προκήρυξη δεν άλλαξε το αρχικό της πλάνο.

Από την στιγμή που η Επιτροπή Διοργανώσεων εισηγήθηκε 12/9 και ψηφίστηκε από την ΕΕ η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα αναβληθεί παρά τις αντιδράσεις της διοργανώτριας.

Η πρόταση πέρασε με ψήφους 10-4 και 1 παρών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως διέρρευσε ο Ολυμπιακός αντιπρότεινε, κάτι που δεν έγινε δεκτό, να γίνει ο τελικός στις 16 Δεκεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά την έδρα η ΕΠΟ όρισε το γήπεδο της Ριζούπολης και άφησε ανοιχτό παράθυρο σε περίπτωση που η αστυνομία δεν εγγυηθεί για ζητήματα ασφάλειας, να μεταφέρει τον τελικό στο Πανθεσσαλικό του Βόλου!

«Κλείδωσαν» για 9/10 οι εκλογές

Στις 9 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Στη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, ο κ. Αυγενάκης ζήτησε την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, αλλά μερικές ώρες αργότερα η Ε.Ε. τις όρισε στην ημερομηνία που είχε καθορίσει από τον περασμένο Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι με προηγούμενη τροπολογία της κυβέρνησης, οι εκλογές σε όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες είχαν προβλεφθεί για το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς. Προσφάτως FIFA και UEFA είχαν ζητήσει διάλογο της Ομοσπονδίας με το υφυπουργείο για την εξεύρεση λύσης ως προς το ζήτημα της ημερομηνίας. Να σημειωθεί επίσης ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με το ισχύον σύστημα, δηλαδή με τις ψήφους των Ε.Π.Σ. και όχι με διεύρυνση του εκλογικού σώματος.

Από την Ομοσπονδία προτάσσεται το επιχείρημα πως η αναμενόμενη «ολιστική μελέτη» των δύο υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα παραδοθεί προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, που συνεπάγεται χρονική αδυναμία νομοθέτησης της κυβέρνησης, προς την κατεύθυνση εναρμόνισης του καταστατικού της ΕΠΟ κατά τις επιταγές FIFA και UEFA.


onsports.gr