Βαθμολογία

Τελικός Κυπέλλου: Στις 12/9 το ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ερωτηματικό η έδρα

Το απόγευμα της Δευτέρας (31/8, 17:00) θα ληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ η τελική απόφαση για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ήδη ο τελικός έχει αναβληθεί δύο φορές και από γιορτή του ποδοσφαίρου έχει εξελιχθεί σε… σίριαλ.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ αποφάσισε πως η μόνη διαθέσιμη ημερομηνία για τον τελικό, λόγω και των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας, είναι το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει πως θα μετατεθεί και η έναρξη της Super League κατά μια εβδομάδα, κάτι που δεν θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα, μιας και στη Λίγκα υπάρχουν διαφωνίες για την προκήρυξη.

Το ερώτημα ωστόσο που καλείται να απαντήσει η Ομοσπονδία, είναι η έδρα του τελικού, με την Εκτελεστική Επιτροπή να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας (31/8, 17:00).

Τα μέλη της ΕΕ θα επικυρώσουν τη νέα ημερομηνία του τελικού Κυπέλλου και θα ορίσουν το γήπεδο που αυτός θα διεξαχθεί. Με το ΟΑΚΑ να μην είναι διαθέσιμο, λόγω εργασιών συντήρησης του χλοοτάπητα, και τη Ριζούπολη να… δυσκολεύει ως λύση, θα εξεταστούν κι άλλες επιλογές.

Ο Ολυμπιακός εξ αρχής δεν ήθελε το γήπεδο του Απόλλωνα ως έδρα του αγώνα, ενώ και ο Απόλλων πλέον έχει κουραστεί με το θέμα και δεν είναι θετικός να το παραχωρήσει. Ετσι, η ΕΠΟ θα κληθεί να επιλέξει το γήπεδο του Περιστερίου ή κάποιο άλλο, για τη διεξαγωγή του τελικού, που θα είναι χωρίς φιλάθλους και μόνο με τους… απαραίτητους παρόντες.

onsports.gr