Βαθμολογία

Basket League: Τζάμπολ στις 10 Οκτωβρίου

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία έναρξης της Basket League για την σεζόν 2020-2021 αλλά και οι λεπτομέρειες για το Super Cup.

Είναι οριστικό και τελεσίδικο. Η Basket League επιστρέφει και στις 10 Οκτωβρίου θα γίνει το πρώτο τζάμπολ για την νέα σεζόν. Όπως αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ. Παράλληλα, οριστικοποιήθηκε πως η κλήρωση θα γίνει την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, ενώ το Super Cup θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Προμηθέα και του Περιστερίου.

Από εκεί και πέρα, την ερχόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- δύο σημαντικές αλλαγές: την θέσπιση της έξτρα εγγυητικής που πρέπει να καταβάλλουν οι ομάδες (140.000€) και την δεσμευτικότητα των αποφάσεων που παίρνει η -οσονούπω νεοσυσταθείσα- επιτροπή αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ.

Όπερ και σημαίνει πως οι δύο συγκεκριμένες παράμετροι δεν θα αφορούν στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά θα τεθούν σε ισχύ από την αγωνιστική περίοδο 2021/22.