Βαθμολογία

Άλλαξε χέρια η Ξάνθη πριν το μπαράζ!

Με τον πλέον επίσημο τρόπο γνωστοποιήθηκε από την Ξανθιώτικη ομάδα πως η Insports ΙΚΕ (ιδιοκτήτρια εταιρία της ομάδας) ήρθε σε συμφωνία με τον Βασίλη Παπαδημητρίου για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών!

Αναλυτικά η ανακοίνωση που αναρτήθηκε λίγο πριν το πρώτο παιχνίδι μπαράζ ανόδου/υποβιβασμού:

“Η ΠΑΕ «ΞΑΝΘΗ» Α.Ο., ανακοινώνει ότι η Insports IKE που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, ήρθε σε συμφωνία με τον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία κ. Βασίλη Παπαδημητρίου για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών αυτών.

Στις 25.8.2020, ο υποψήφιος αγοραστής κατέθεσε ως όφειλε, τον σχετικό φάκελο προς έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του xanthi-sport.gr ο ομογενής επιχειρηματίας κατέθεσε χθες (25/8) πλήρη φάκελο στην ΕΕΑ και περίμενε την επικύρωση της συμφωνίας με Πανόπουλο-Συγγελίδη. Ποιος είναι και που στοχεύει.

Ο ομογενής επιχειρηματίας Βασίλης Παπαδημητρίου, γνωστός στην Αυστραλία ως Bill Papas, συμφώνησε με το δίδυμο Πανόπουλου – Συγγελίδη και αναμένεται άμεσα να πάρει υπό τον έλεγχό του την ΠΑΕ Ξάνθη.

Ο ομογενής επιχειρηματίας κατέθεσε φάκελο σήμερα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, μέσω του δικηγόρου του Φάνη Ουζουνίδη και μόλις δοθεί η έγκριση αναμένεται να κινηθούν όλα τα διαδικαστικά για την απόκτηση των μετοχών της Ακριτικής ομάδας.

O Βασίλης Παπαδημητρίου με τους δύο ιδιοκτήτες της Ξάνθης, ξεπέρασαν και τον τελευταίο σκόπελο που συνάντησαν στις διαπραγματεύσεις τους και πλέον η αλλαγή σελίδας γίνεται γεγονός.

Ο νέος ιδιοκτήτης της Ξάνθης, είναι γνώστης του ποδοσφαίρου αφού είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Ολύμπικ Σίντνεϊ, στο βιογραφικό του δηλώνει φανατικός του αθλήματος, ενώ επιχειρηματικά δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες όπως Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία και Ελλάδα.

Η εταιρία που θα εξαγοράσει την Ξάνθη έχει αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και ο άνθρωπός του στην Ελλάδα είναι ο Τάσος Γιαμουρίδης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εταιρίας κατασκευής μηχανημάτων επεξεργασίας σκουπιδιών με βάση τη Σίνδο.

Ο Βασίλης Παπαδημητρίου είναι πατέρας τριών παιδιών (δύο αγόρια και ένα κορίτσι), με τους γιους να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο σε ηλικία 13ων και 15 ετών.

Επέλεξε την εξαγορά της Ξάνθης – είχε ενδιαφερθεί και για τη Λαμία – λόγω της ευαίσθητης γεωγραφικής της θέσης, όπως βέβαια και λόγω του ότι η νοοτροπία της Ακριτικής ομάδας ταιριάζει με τον τρόπο που βλέπει ο ομογενής επιχειρηματίας το ποδόσφαιρο, αφού του αρέσει να δημιουργεί ισχυρές ακαδημίες, να χτίζει υπεραξίες και να πουλάει όσο το δυνατόν ακριβότερα.

Από τα πιο εντυπωσιακά σημεία στο «βιογραφικό» του είναι ότι κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν, εταιρίες του νέου ιδιοκτήτη της Ξάνθης συμφώνησαν για πολύ σημαντικές συνεργασίες με την Λίβερπουλ και την Σάλκε, που αφορούν την ανακύκλωση τροφίμων, ενώ οι Γερμανοί είναι επιβεβαιωμένα συνεργάτες με την ακαδημία του ομογενή επιχειρηματία στην Αυστραλία.