Βαθμολογία

Παρουσιάστηκε ο σπουδαίος παίκτης της ΑΕΛ Σπαρβ (PICS - VIDEO)

Μία μεγάλη ημέρα είναι σημερινή για την ΑΕΛ με την απόκτηση του εν ενεργεία αρχηγού της Εθνικής Φινλανδίας Τιμ Σπαρβ.

Ήταν αρχηγός της κορυφαίας την τελευταία πενταετία δανικής ομάδος Μίντιλαντ, με την οποία και κατέκτησε τρεις φορές το πρωτάθλημα Δανίας και μια το Κύπελλο της χώρας,.

Το αξιοσημείωτο στην ξεχωριστή καριέρα του νέου αποκτήματος είναι ότι έχει 74 συνεχείς, χωρίς ούτε μία διακοπή, παρουσίες στην ιδιαίτερα δυνατή τα τελευταία χρόνια Εθνική ομάδα της Φινλανδίας και έχει οριστεί και είναι ο φυσικός αρχηγός αυτής της ομάδας από το 2015 και μάλιστα σε ένα παιχνίδι απέναντι στην Εθνική Ελλάδος.

Στο σύνολο σε όλες τις εθνικές ομάδες της Φινλανδίας από ηλικίας 16 ετών έχει συνολικά 140 συμμετοχές σχεδόν πάντοτε ως αρχηγός.

Σε συλλογικό επίπεδο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι με την Μίντιλαντ σε 6 χρόνια είχε (από το 2014 έως το 2020) 143 συμμετοχές, δεν έπαιζε δηλαδή μόνο όταν ήταν τραυματίας και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA είχε 6 συμμετοχές στο Champions League και 30 συμμετοχές στο Europa League. Η μεταγραφή του στην ΑΕΛ σήμερα αποτελεί την πρώτη είδηση στα ΜΜΕ τόσο της Φινλανδίας όσο και της Δανίας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (26/8) παρουσιάστηκε από την ΠΑΕ ΑΕΛ και τον μεγαλομέτοχό της κ. Αλέξη Κούγια. Ο ίδιος φόρεσε την βυσσινί φανέλα και φωτογραφήθηκε, ενώ έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις, τις οποίες μετέφρασε ο αντιπρόεδρος της ομάδας διευθύνων σύμβουλος κ. Σωτήρης Μάρκου.

Το athleticlarissa και ο Χρήστος Γκατζούλης ήταν εκεί και σας μεταφέρουν με εικόνα και ήχο τα όσα είπε ο νέος σούπερ σταρ της ΑΕΛ.

Δείτε το βίντεο