Βαθμολογία

Νίκη – πρόκριση για τον ΠΑΟΚ, 3-1 την Μπεσίκτας

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 στην άδεια λόγω κορωνοϊού Τούμπα της Μπεσίκτας και με το νέο format της UEFA, τα νοκ άουτ ματς στα προκριματικά ξεπέρασε το εμπόδιο των Τούρκων και προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Με ένα εκπληκτικό πρώτο μισάωρο η ομάδα Αμπέλ Φερέιρα έκανε ματ στους Τούρκους και σκόραρε τρεις φορές, καθαρίζοντας επί της ουσίας την υπόθεση-πρόκριση. Ο νεαρός Χρήστος Τζόλης, μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στα πλέι οφ της Super League, πραγματοποίησε ονειρικό ευρωπαϊκό ντεμπούτο, αφού σκόραρε στο 7’ και το 24’, ενώ στο 30’ έδωσε την ασίστ στον Πέλκα, που σημείωσε το 3-0. Στη συνέχεια ο Άκπομ κέρδισε και αστόχησε στο πέναλτι, ενώ οι Τούρκοι μείωσαν στο 37’ με τον Λάριν.

Με αυτό τον τρόπο ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο φετινό του ευρωπαϊκό βήμα και πλέον περιμένει τον αντίπαλό του στον γ’ προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Γκολ: 7' Τζόλης (ΠΑΟΚ), 24' Τζόλης (ΠΑΟΚ), 30' Πέλκας (ΠΑΟΚ). 37' Λάριν (Μπεσίκτας)

Κίτρινες κάρτες: Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Ελ Καντουρί, Πέλκας - Ν' Σακαλά

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ροντρίγκο (44' Λημνιός), Γιαννούλης, Τζόλης (84' Ζαμπά), Πέλκας (76' Εσίτι), Άκπομ.

Μπεσίκτας (Σερτζέν Γιαλτσίν): Ντεστάνογλου, Ν' Σακαλά (82' Ναγίρ), Σίλβα Σόουζα, Βίντα, Λενς, Χάτσινσον, Γιουσάλ, Μπόiντ (46' Οζιακούπ), Μενσά (70' Τοκόζ), Ν' Κουντού, Λάριν,